Snelle fietsroute Batavierenpad Zuid (F 173b)

Snelle fietsroute Batavierenpad Zuid loopt van Beuningen, Koningstraat tot Nijmegen St. Annastraat. Deze route is nog gereed en uitgevoerd door Gemeente Beuningen en Nijmegen en kost € 3,8 miljoen.
Snelle fietsroutes Batavierenpad Zuid Poort Neerbosch

2 routes

De hoogwaardige fietsroute Batavierenpad bestaat uit een zuidelijke en een noordelijke route. De zuidelijke route gaat dwars door Beuningen naar Winkelsteeg, Goffert en Heyendaal. De noordelijke route gaat via de noordgrens van Beuningen via de Van Heemstraweg naar het centrum van Nijmegen.

Verbeterde aansluitingen

De hoogwaardige fietsroute sluit aan op routes vanuit Ewijk en Wijchen. Met de komst van de nieuwe stadsbrug 'De Oversteek' in Nijmegen is er ook een aansluiting naar Lent.

Vlak asfalt en lekker doorfietsen

Over de hele route is nieuw asfalt aangebracht, vrijliggende fietspaden en fietsstraten (Dennenstraat) zorgen ervoor dat je lekker door kunt fietsen. De Fietstunnel onder Leigraaf is opgeknapt, je fietst hier over een nieuwe brug onder de Leigraaf. Bij Poort Neerbosch_gaat de route bij het knooppunt er niet meer overheen maar eronderdoor, dit maakt de route 600 meter korter, sneller en veiliger. Je kunt nu lekker doorfietsen. Het Batavierenpad is geopend op 11 september 2017. Bekijk de kaart om het volledige traject te zien.

Partners Nijmegen - Beuningen

De gemeenten Nijmegen, Beuningen, de provincie Gelderland, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Fietsersbond waren samen verantwoordelijk voor de realisatie van de hoogwaardige fietsroute. De gemeenten waren verantwoordelijk voor de uitvoering. Provincie Gelderland voerde de regie. De rijksoverheid financierde mee. De fietsersbond gaf advies in de planfase.