Hoogwaardige fietsroute Batavierenpad Noord (F 173a)

Hoogwaardige fietsroute Batavierenpad Noord loopt van Beuningen, Van Heemstraweg tot Nijmegen Centrum. Deze route is nog niet gereed en uitgevoerd door Gemeente Beuningen en Nijmegen en kost € 3,8 miljoen.
Snelle fietsroutes Batavierenpad Noord Waalfront

2 Routes

Om van Beuningen naar Nijmegen te fietsen kun je kiezen uit 2 routes. De noordelijke route begint op de rotonde Schoenaker / Van Heemstraweg in Beuningen en loopt door tot het station in Nijmegen. De route komt langs Weurt en de Kanaalhavens van Nijmegen. De zuidelijke route gaat door het centrum van Beuningen naar Winkelsteeg, Goffert en Heyendaal.

Verbeterde aansluitingen

De hoogwaardige fietsroute sluit bij de westgrens van Beuningen aan op routes vanuit Ewijk en Winssen. Richting het oosten heeft de route een goede aansluiting op de S100 naar Lent via de nieuwe stadsbrug over de Waal.

Waalfront

Het traject door het Waalfront is nog niet af. Je kunt er goed fietsen, maar vanwege de bouwwerkzaamheden kan het definitieve tracé nog niet aangelegd worden. De snelle fietsroute Batavierenpad is geopend op 11 september 2017. Bekijk de kaart om de volledige route te zien.

Partners Nijmegen - Beuningen

De gemeenten Nijmegen, Beuningen, de provincie Gelderland, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Fietsersbond waren samen verantwoordelijk voor de realisatie van de snelle fietsroute. De gemeenten waren verantwoordelijk voor de uitvoering. Provincie Gelderland voerde de regie. De rijksoverheid financierde mee. De fietsersbond gaf advies in de planfase.