Verhuisvergoeding huurwoning

Wilt u verhuizen van een grote huurwoning naar een kleinere huurwoning? Dan kunt u hiervoor subsidie aanvragen.
Laatst gewijzigd op: 2-april-2024
Status: Open
Wanneer: Deze subsidie geldt tot 31-12-2024 (6 maanden)
Voor wie: Inwoners van 55 jaar of ouder die een grotere woning van een woningcorporatie huren en die verhuizen naar een kleinere huurwoning.
Het subsidieplafond is bijna bereikt
  • Het plafond van de subsidie verhuisvergoeding is bijna bereikt. Dit kan betekenen dat we uw aanvraag niet meer in behandeling kunnen nemen. Voor meer informatie over de status van uw aanvraag kunt u contact opnemen met onze verhuiscoaches.

Meer informatie over deze subsidie

Subsidie aanvragen

Voordat u deze subsidie kunt aanvragen, moet u altijd eerst contact hebben gehad met 1 van de verhuiscoaches uit dit overzicht. Via de verhuiscoach ontvangt u de verklaringen die u nodig heeft bij uw aanvraag. U vraagt uw subsidie aan via deze link naar het aanvraagformulier. Om in te loggen heeft u DigiD nodig.

Wilt u op een later moment verder met uw aanvraag? Log dan in op het Subsidieportaal. Tijdens het invullen van het aanvraagformulier worden uw gegevens opgeslagen als concept. Dit concept vindt u terug in het Subsidieportaal onder ‘mijn subsidies’. 

Vraag uw woningcorporatie en verhuiscoach om de volgende 2 documenten in te vullen en te ondertekenen:

  • Verklaring van de woningcorporatie;
  • Verklaring van de verhuiscoach.

Deze documenten kunt u uploaden in het aanvraagformulier. Daarnaast moet u ook een kopie van uw bankafschrift meesturen. In het aanvraagformulier heet dit een bewijs van tenaamstelling. 

Behandeling aanvraag

Voor deze subsidie is een totaalbedrag van € 2.000.000 beschikbaar. In het Subsidieportaal staat onder ‘subsidiemogelijkheden’ in de laatste kolom een thermometer. Daar kunt u zien welke bedrag er nog beschikbaar is. 

Bij een deel van de subsidieontvangers controleren we via een steekproef of de subsidie terecht is ontvangen.

We beoordelen eerst of uw aanvraag compleet is en daarna de inhoud. De tijd die hiervoor staat vanaf het moment van indienen is voor de meeste subsidieregelingen maximaal 13 weken (dit is de beslistermijn). Is uw aanvraag niet compleet? Dan vragen we u om de ontbrekende informatie aan te vullen. De beslistermijn zetten we op dat moment op pauze. Deze begint weer te lopen als de aanvraag compleet is. 

Uw subsidie stap voor stap

In de video hiernaast ziet u hoe u subsidie aanvraagt en wat er daarna gebeurt.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier. Of bel ons op nummer: 026 359 9999.