Verhuisvergoeding huurwoning

Wilt u verhuizen van een grote huurwoning naar een kleinere huurwoning? Dan kunt u, vóórdat u verhuist, subsidie aanvragen.
Laatst gewijzigd op: 4-september-2023
Status: Open
Wanneer: Deze subsidie geldt tot 31-12-2024 (meer dan 1 jaar)
Voor wie: Inwoners van 55 jaar of ouder die een huurovereenkomst hebben met een woningcorporatie kunnen deze subsidie aanvragen.

Meer informatie over deze subsidie

Direct verder

Subsidie aanvragen

Voordat u deze subsidie kunt aanvragen, moet u altijd eerst contact hebben gehad met 1 van de verhuiscoaches uit dit overzicht. U vraagt uw subsidie aan via het Subsidieportaal. Om in te loggen heeft u DigiD nodig. Als u heeft ingelogd, komt u terecht bij het aanvraagformulier 'Verhuisvergoeding huurwoning'. U kunt uw aanvraag als concept opslaan en in het Subsidieportaal onder 'mijn subsidies' op een later moment weer openen.

Vraag uw woningcorporatie en verhuiscoach om de volgende 2 documenten in te vullen en te ondertekenen:

  • Verklaring van de woningcorporatie;
  • Verklaring van de verhuiscoach.

Deze documenten kunt u uploaden in het aanvraagformulier. Daarnaast moet u  ook een kopie van uw bankafschrift meesturen. In het aanvraagformulier heet dit een bewijs van tenaamstelling. 

Behandeling aanvraag

Voor deze subsidie is een totaalbedrag van € 1.000.000 beschikbaar. 

U kunt subsidie aanvragen totdat dit bedrag is bereikt. Meer informatie vindt u op de webpagina over subsidies met een subsidieplafond. Bij een deel van de subsidieontvangers controleren we via een steekproef of de subsidie terecht is ontvangen.

We beoordelen eerst of uw aanvraag compleet is. Daarna beoordelen we de inhoud. De tijd die hiervoor staat vanaf het moment van indienen is voor de meeste subsidieregelingen maximaal 13 weken (dit is de beslistermijn). Is uw aanvraag niet compleet? Dan vragen we u om de ontbrekende informatie aan te vullen. De beslistermijn zetten we op dat moment op pauze. Deze begint weer te lopen als de aanvraag compleet is. In het Subsidieportaal kunt u onder ‘mijn subsidies’ zien hoe ver we zijn met het behandelen van uw subsidie.  

Uw subsidie stap voor stap

In de video hiernaast ziet u hoe u subsidie aanvraagt en wat er daarna gebeurt.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier. Of bel ons op nummer: 026 359 9999.