N308: Aansluiting H2O/Wezep op de A28

We werken aan een nieuwe aansluiting van Wezep en het bedrijvenpark H2O op de A28. Dit doen we samen met gemeente Oldebroek en bedrijvenpark H2O. Momenteel voeren we werkzaamheden uit. In 2024 is naar verwachting de nieuwe aansluiting op de A28 gereed.
Laatst gewijzigd op: 24-november-2023

Fietsverbinding Voskuilerdijk geopend 

De nieuwe fietsverbinding aan de Voskuilerdijk is vanaf 30 november 2023 gereed. Fietsers en bromfietsers kunnen vanaf dan gebruik maken van het nieuwe viaduct. 

Autoverkeer moet nog even wachten, naar verwachting kunnen zij vanaf eind april 2024 gebruik maken van het nieuwe viaduct. Deze planning is wel afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de weersomstandigheden.

Planning en bereikbaarheid

Afsluiting Voskuilerdijk 

De Voskuilerdijk is momenteel afgesloten voor alle weggebruikers. Vanaf 30 november 2023 kunnen (brom)fietsers weer gebruik maken van de fietsverbinding.

Tijdens de afsluiting van de Voskuilerdijk leiden we gemotoriseerd verkeer om via de Middeldijk. De omleiding wordt ter plaatse met borden aangegeven. 

Afsluiting Voskuilerdijk 

De Voskuilerdijk is momenteel afgesloten voor alle weggebruikers. Vanaf 30 november 2023 kunnen (brom)fietsers weer gebruik maken van de fietsverbinding.

Tijdens de afsluiting van de Voskuilerdijk leiden we gemotoriseerd verkeer om via de Middeldijk. De omleiding wordt ter plaatse met borden aangegeven. 

Om de duur van de afsluiting en omleiding van het viaduct Voskuilerdijk zo kort mogelijk te houden, geeft de aannemer prioriteit aan de bouw van het nieuwe viaduct. Autoverkeer kan naar verwachting vanaf eind april 2024 gebruik maken van het nieuwe viaduct. Deze planning is nog wel afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de weersomstandigheden. 

Werkzaamheden

We werken momenteel aan de fundering en het asfalt op nieuwe kruispunten, de nieuwe op- en afritten en het nieuwe viaduct aan de Voskuilerdijk.  Op de A28 blijft bij het nieuwe viaduct tijdelijk sprake van een snelheidsbeperking van 90 km/uur. De Voskuilerdijk is afgesloten gedurende deze fase. Dit veroorzaakt mogelijk hinder voor gemotoriseerd verkeer. Aan het einde van deze fase worden de nieuwe op- en afritten, kruispunten en het viaduct aan de Voskuilerdijk in gebruik genomen. Wezep is vanaf dan bereikbaar via de nieuwe op- en afritten.

Op de hoogte blijven?

In de BouwApp plaatst de aannemer updates over onder andere wegafsluitingen en omleidingen. Ook delen ze via deze app de laatste informatie over de voortgang van de werkzaamheden.
Wilt u ook op de hoogte blijven? Download de BouwApp gratis in de appstore (Google, Apple of Windows). De app kunt u herkennen aan het symbool van een gele bouwhelm. Of scan de QR-code om direct de BouwApp te downloaden. 

QR-code BouwApp rechtstreeks.png

App gedownload? Volg dan eenmalig onderstaande stappen:

  1. Ga naar ‘Ontdek’
  2. Zoek op ‘Wezep/H2O’
  3. Selecteer het project (Nieuwe aansluiting Wezep/H2O op de A28)
  4. Klik op ‘Volgen'
     

Nieuwsbrieven

We houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Daarom versturen we nieuwsbrieven. Lees de laatste hier terug of meld u aan voor het ontvangen van de nieuwsbrief.

Veiliger verkeer in woonkern Wezep

Verkeer richting het bedrijvenpark rijdt nu door het dorp. Een nieuwe, directe aansluiting op de A28 betekent ook dat er veel minder verkeer door Wezep rijdt. De verkeersdrukte op de Zuiderzeestraatweg en Rondweg in Wezep neemt dan af. Op deze wegen wordt het dan veiliger, vooral ook voor fietsers. Zij komen dan minder vrachtverkeer tegen. In de woonomgeving verbetert de luchtkwaliteit, doordat er minder fijnstof van het vrachtverkeer in de lucht komt.

A28—Wezep beter bereikbaar

Bij de bestaande aansluiting Wezep op de snelweg A28 zijn problemen met verkeersdoorstroming. De komende jaren neemt het verkeer op de toegangswegen toe. Een goede doorstroming van het verkeer is voor de economie heel belangrijk. Als het vrachtverkeer op de A28 beter kan doorrijden, wordt het ook minder druk op omliggende lokale wegen. DaaromOnder andere hierom is besloten een nieuwe aansluiting Wezep/H2O aan te leggen ter hoogte van de Voskuilerdijk. Het bedrijvenpark H2O krijgt dan een rechtstreekse ontsluiting op de A28. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van dit bedrijvenpark H2O aan de zuidzijde van de A28.
 

Over de nieuwe aansluiting van Wezep en bedrijvenpark H2O op de A28

Bereikbaar Gelderland

Kijk voor actuele werkzaamheden en eventuele omleidingsroutes op de site van Bereikbaar Gelderland.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 9999.