Clean Energy Hubs voor goederenvervoer

Een Clean Energy Hub (CEH) is een tank-, laad- of bunkerstation. De Hub heeft minimaal 2 alternatieve, duurzame energiebronnen en is vooral gericht op zwaar goederenvervoer. De Hub kan ook gericht zijn op andere faciliteiten. Zoals openbaar vervoer, horeca, truckparking en vergaderruimtes.
Clean Energy Hubs voor goederenvervoer
Laatst gewijzigd op: 7-juli-2022

Save the date - Stakeholdersbijeenkomst CEH - 2022

Net als in juli 2021 willen we dit jaar onze stakeholders weer betrekken bij de laatste ontwikkelingen op het gebied van Clean Energy Hubs. 

Reserveer de datum vast in uw agenda:

Donderdag 7 juli 2022 – van 13.00 tot 17.00 uur.

Onderwerpen zijn o.a. de stand van zaken van het programma Clean Energy Hubs, de aanpak van laden voor logistiek op bedrijventerreinen, 
de kansen voor alternatieve brandstoffen in Clean Energy Hubs, een consortiumaanpak voor Europese financiering van Clean Energy Hubs.  

Lees meer over de stakeholdersbijeenkomst, het programma en hoe u zich aan kunt melden bij Actueel.

Verduurzamen zwaar goederenvervoer

Clean Energy Hubs zijn er om verduurzaming van zwaar goederenvervoer mogelijk te maken. Een aantal provincies in de Goederenvervoercorridor (routes van Rotterdamse Haven naar Duitsland), het Rijk en havenbedrijf Rotterdam ontwikkelen hiervoor samen een strategie. Het programma is onderdeel van het programma Goederenvervoercorridors. De acties zijn gericht op wegtransport en binnenvaart. De meest kansrijke brandstoffen voor het zwaardere transport zijn biobrandstoffen, HVO, GTL, CNG en Bio LNG (groen gas), elektra en waterstof.