A15: knooppunt Ressen - A12

Het Rijk en provincie Gelderland gaan de A15 twaalf kilometer doortrekken en aansluiten op de A12. Daar dragen wij 360 miljoen euro aan bij. Zo ontstaat een rechtstreekse verbinding tussen de Rotterdamse haven en Duitsland. Deze uitbreiding van het wegennet en de verbreding van de A12 verbetert ook de regionale doorstroming. Hierdoor reizen weggebruikers sneller tussen Nijmegen/Arnhem, de Liemers en de Achterhoek. Dat komt de regionale economie en de werkgelegenheid ten goede.

Actueel

Het project ViA15 bestaat uit de volgende maatregelen:

  • doortrekken van de A15 vanaf knooppunt Ressen 
naar de A12 tussen Duiven en Zevenaar
  • verbreden van de A12 tussen Westervoort en 
knooppunt Oud-Dijk
  • verbreden van de A15 tussen knooppunt Valburg 
en knooppunt Ressen.

Alle actuele informatie over de doortrekking van de A15 is te vinden op de website van Rijkswaterstaat. In de video Samenwerken voor regionale doorstroming en bereikbaarheid vertellen we over het belang van de nieuwe verbinding tussen de bestaande A15 en A12.

Onderliggend wegennet en A15-aansluitingen

Het verkeer in de regio groeit, onder andere door de komst van de nieuwe A15 en de verbreding van de A12. Om de regio bereikbaar te houden passen we ook de N839 Bemmel-Huissen in Lingewaard en de Arnhemseweg en de weg Hengelder in Zevenaar aan. Op deze pagina over de N839 vindt u alle documenten, onder andere een visualisatie met de voorlopige wegontwerpen.

Nieuwe, snelle fietsverbinding langs de A15

De gemeenten Lingewaard, Duiven, Rijkswaterstaat en provincie Gelderland gaan een nieuwe fietsverbinding aanleggen langs de doorgetrokken A15. Deze nieuwe fietsroute verbindt de bestaande snelfietsroutes RijnWaalpad en De Liemers. Zo benutten we de nieuwe verbinding over het Pannerdensch kanaal om het gebied ook voor fietsers beter bereikbaar te maken. We creëren een fietsnetwerk van hoge kwaliteit in de regio Arnhem-Nijmegen-Liemers.

FietsChallenge

A12 Slim Reizen organiseert tussen 1 juni en 30 november 2021 de FietsChallenge A12. Dit is een fietsactie voor werknemers en andere forenzen in en rondom De Liemers. Individuele reizigers en bedrijven gaan in deze periode de uitdaging met zichzelf én andere deelnemers aan door met de fiets naar het werk te gaan. Via een speciale app worden de gefietste kilometers omgezet in punten. De punten kunnen deelnemers inzetten voor een donatie aan een goed doel in De Liemers. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid om aan te melden op de website van FietsChallengeA12.

Contact

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.