Commissaris van de Koning

Clemens Cornielje

De commissaris van de Koning in Gelderland is Clemens Cornielje. Hij werd in 2005 benoemd door de Kroon, op voordracht van Provinciale Staten. Als voorzitter van zowel Provinciale Staten als Gedeputeerde Staten is hij ook ‘het gezicht’ van de provincie. Hij is daarom veel op pad in Gelderland.

Naast zijn taken als voorzitter van beide Staten is de commissaris ook vertegenwoordiger van de regering in de provincie, de rijksheer. Een van de taken die daarbij hoort, is het toezicht houden op de manier waarop gemeenten hun werk doen. Daarvoor legt hij regelmatig gemeentebezoeken af. Ook is hij verantwoordelijk voor het benoemen van nieuwe burgemeesters

Toespraken Clemens Cornielje

Hieronder staan de laatste toespraken van de commissaris:

Gemeentebezoeken commissaris

Hieronder staan de 3 laatste gemeentebezoeken van de commissaris.

Uitgeschreven tekst

Jaarverslag 2017 en cv

Databank kan levens redden

In 2012 kreeg de commissaris te horen dat hij was uitbehandeld voor uitgezaaide kanker. Dankzij een dna-onderzoek van zijn tumor en informatie uit een buitenlandse databank kreeg hij nog een experimenteel medicijn aangeboden, dat aansloeg. De Gelderlander schreef op 28 augustus 2017 over deze experimentele behandelmethode. In de uitzending van EenVandaag van 27 januari 2017 vertelt de commissaris zijn persoonlijke verhaal.

Alle schutterskoning(inn)en van Gelderland op één foto

Meer dan 130 schutterskoningen en -koninginnen gaven acte de présence voor een gezamenlijke foto, met de Commissaris der Koning Clemens Cornielje. Bekijk de video op de website van het Algemeen Dagblad.

Contact met Clemens Cornielje

c.cornielje@gelderland.nl

Officemanager: Marianne Roes
026 359 96 42

Woordvoerder: Peter Droste
p.droste@gelderland.nl
026 359 90 25
06 52 80 18 10 (SMS/Whatsapp)