Experts helpen monumenteigenaren

Ben u eigenaar van een monument in Gelderland? En heeft u hulp nodig om het in stand te houden? We helpen u graag, zodat dit mooie erfgoed blijft bestaan.
Landgoed Middachten

In Gelderland staan ongeveer 6.300 rijksmonumenten en 12.500 gemeentelijke monumenten. Het is vaak een uitdaging om zo’n monument in stand te houden. We helpen monumenteigenaren hierbij, zodat iedereen van het Gelderse erfgoed kan genieten en de Gelderse geschiedenis kan beleven. Dit doen we op allerlei manieren. We kijken bijvoorbeeld mee met een bedrijfsplan, gebruiken ons netwerk (bijvoorbeeld via één van onze partners van de Erfgoedalliantie Gelderland) of helpen bij het uitvoeren van onderzoek. Heeft uw project een financieel tekort? Dan helpen we u met een lening of, als het écht nodig is, met subsidie. 

Vraag het een expert

We kunnen u ook helpen door onze expertpoule in te zetten. We koppelen u dan aan één of meerdere kennisexperts. Dit doen we wanneer een project niet verder kan omdat er eerst een vraag, probleem of knelpunt moet worden opgelost. U kunt bij de expertpoule terecht met allerlei vragen. Het enige wat hiervoor nodig is, is dat u weet wát u precies wilt vragen. De expert helpt u maximaal 2 werkdagen. De vraag moet te maken hebben met restauratie, verduurzaming of herbestemming van erfgoed.

Samen zorgen voor toekomst van erfgoed

We vinden het mooi dat onze steun eigenaren helpt. Zoals Bart van den Goorbergh, eigenaar van Rumpts Kerkje: 

In ons kerkje staat een prachtig en uniek orgel van Pieter Maarschalkerweerd, een beroemde orgelbouwer uit de 19e eeuw. Helaas was het voor ons, na het investeren in veel onderhoud aan het kerkje zelf, niet mogelijk om dit orgel weer bespeelbaar te laten maken. De restauratiekosten hiervoor waren te hoog. Gelukkig wilde provincie Gelderland meedenken en gaf later subsidie voor de restauratie. Hierdoor houden wij het orgel niet alleen in stand, maar kan het straks ook weer bespeeld worden. Zo zorgden we samen voor een nieuwe toekomst van dit prachtig klinkende erfgoed.

 

Contact

Denkt u dat we ook u kunnen helpen? Neem contact met ons op via het vragenformulier of bel naar 026 359 99 99. Onze adviseurs kijken dan of een expert kan helpen bij uw vraag, of welke andere hulp we kunnen bieden. Kunnen wij u niet helpen, maar onze partners wel? Dan verwijzen we u door.