Hoogwaardige fietsroute Zevenaar - Westervoort (F12)

Hoogwaardige fietsroute Zevenaar naar Westervoort (F12) is nog niet gereed en kost ongeveer € 8,15 miljoen.
Snelle fietsroutes Zevenaar Westervoort Reisenakker

Route

De hoogwaardige fietsroute F12 begint bij de Brugweg in Westervoort en loopt via Duiven naar Zevenaar. De route sluit aan op de hoogwaardige fietsroute De Liemers naar Arnhem. De fietsroute loopt langs een aantal belangrijke bedrijventerreinen zoals Centerpoort-Nieuwgraaf, Hengelder en 7Poort. Deze worden door de aanleg van de route beter bereikbaar per fiets. 

Brug over de Rivierweg

Ter hoogte van het nieuwe kantorencomplex van Liander is een fietsbrug gepland. Deze brug is voor de fietser een veilige en snelle manier om de Rivierweg te kruisen. De verwachting is dat de Rivierweg de komende jaren steeds drukker wordt. Een ongelijkvloerse kruising biedt hier uitkomst voor jaren.

Bekijk de volledige route op de kaart via de knop of ga naar de veelgestelde vragen.

Partners

De gemeenten Zevenaar, Westervoort, Duiven en Arnhem, de provincie Gelderland, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Fietsersbond zorgen samen dat de snelfietsroute er komt. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoering. De provincie Gelderland voert de regie. De rijksoverheid financiert mee. De fietsersbond praat mee en adviseert in de planfase.