Veelgestelde vragen hoogwaardige fietsroute Nederrijnpad

Bekijk de veelgestelde vragen over de hoogwaardige fietsroute Nederrijnpad.
Veelgestelde vragen hoogwaardige fietsroute Nederrijnpad

Veelgestelde vragen

De 3 gemeenten hebben ieder hun eigen planning en voeren de werkzaamheden onafhankelijk van elkaar uit. Dit betekent dat de route niet in 1 keer wordt aangelegd. Houd ook de website van de gemeenten in de gaten om de planning te volgen. Als laatste staat de verbinding tussen de fietspaden bij Parenco in Renkum en de Boersberg gepland. We verwachten dat dit deel eind 2023 klaar is.

De Uiterwaard staat gemiddeld 5 dagen per jaar geheel onder water. Omdat de fietsroute ver van de rivier gelegen stroomt dit deel van de Uiterwaard als laatste onder water. Het kan dus voorkomen dat de route nog wel te fietsen is, terwijl er al water over de uiterwaard stroomt. De route wordt met een hek afgezet als er niet meer gefietst kan worden.

Vanuit Wageningen richting Arnhem steekt u de rijksweg N225 over bij de verkeerslichten. Daar gaat u via de Melkdam naar de Utrechtseweg. U fietst 1,56 kilometer tot Heelsum. Daar slaat u rechtsaf. Via de Kerkweg en de Koninginnelaan komt u ter hoogte van de A50 weer op het traject van de hoogwaardige fietsroute. Bordjes geven deze omleiding aan.

Vanuit Arnhem gaat u vanaf het fietspad langs de A50 onder het tunneltje door richting Heelsum. U gaat bij de Utrechtseweg links af. Na 1,56 kilometer komt u via de Melkdam bij de verkeerslichten over de rijksweg N225 en bent u weer op de hoogwaardige fietsroute.

Ja, de hoogwaardige fietsroute sluit aan op de 270 kilometerlange Rijnfietsroute tussen Millingen en Hoek van Holland. Op verschillende plekken komt u knooppuntenbordjes tegen. De hoogwaardige fietsroute sluit aan op vele recreatieve fietsroutes. In Renkum sluit de route via De Boompjes aan op de Fietsroute ‘Fraai fietsen rondom Renkum’ (40 kilometer). Aan het eind van de Fonteinallee is een aansluiting met de brug over de A50 richting Heteren of Heelsum/Wolfheze/Doorwerth.

Wageningen universiteitsgebouwen in het centrum, Nudepark, Parenco, Arnhem centrum.

Ja, de route loopt dicht langs de kernen Renkum, Heelsum, Heveadorp en Oosterbeek. 

Contact

Zit uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.