Veelgestelde vragen hoogwaardige fietsroute MaasWaalpad

Bekijk de veelgestelde vragen over de hoogwaardige fietsroute MaasWaalpad.
Veelgestelde vragen hoogwaardige fietsroute MaasWaalpad

Veelgestelde vragen

In 2015 zijn afspraken in een bestuursovereenkomst vastgelegd en ondertekend. In deze overeenkomst staan de afspraken over de voorbereiding, uitvoering en beheer en onderhoud. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de realisatie van de deeltrajecten op hun grondgebied. De provincie Gelderland treedt op als regievoerder. Medio 2016 is de financiering van de brug rond gekomen.

De snelfietsroute wordt gefinancierd door 8 verschillende partijen:

  • Gemeente Nijmegen: €400.000
  • Gemeente Cuijk: €400.000
  • Gemeente Heumen: €200.000
  • Gemeente Mook en Middelaar: €400.000
  • Provincie Limburg: €1,8 miljoen
  • Provincie Noord Brabant: €3 miljoen
  • Provincie Gelderland: €8 miljoen.

De exploitatie van de bestaande veerverbinding tussen Cuijk en Middelaar wordt na aanleg van de snelle fietsroute door de exploitant voortgezet. De veerverbinding vervult een belangrijke economische en sociale functie. Bestuurlijk wordt het belang onderkend van de instandhouding van deze verbinding.

De hoogwaardige fietsroute is een nieuwe route voor de fietser tussen Cuijk en Nijmegen. De fietsroute maakt deels gebruik van bestaande wegen en fietspaden en deels van nieuwe fietspaden. 

In 2017 is een naamwedstrijd gehouden waar iedereen aan mee kon doen. Uit bijna 800 ingezonden namen nomineerde de jury 3 namen: MaasWaalpad, Snelfie en De Romeinse Baan. Via Facebook werd MaasWaalpad als meest favoriete naam gekozen. De uiteindelijke winnaar was Jack Leenders. De jury bestond uit Jos Janssen voorzitter Fotoarchiefdienst Cuijk, Petra Thijssen Stichting Heemkunde Malden, J. van de Wijdeven gepensioneerd hoofd van de basisschool in Mook, Carlo Buise werkzaam bij Radboudumc en Saskia Kluit Directeur Fietsersbond.

Contact

Zit uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.