Hoogwaardige fietsroute MaasWaalpad

Hoogwaardige fietsroute Cuijk tot Nijmegen. Deze route is gereed en kostte € 21,9 miljoen.
Fietsers op MaasWaalpad op de brug

Mooie fietsroute over de Maas en door bos

De hoogwaardige fietsroute MaasWaalpad sluit aan op de grootste werklocatie in de provincie Gelderland: Heyendaal. Door de aanleg van de nieuwe fietsbrug over de Maas is de afstand nu 2,5 kilometer korter. Fietsers krijgen op de route zoveel mogelijk voorrang op autoverkeer. De route maakt gebruik van bestaande fietspaden waar dat kan. Bij Cuijk ligt een geheel nieuw fietspad van de rand van het dorp naar de Maasover, de nieuwe fietsbrug over de Maas. Op 26 september 2020 is de route in gebruik genomen onder grote belangstelling van veel fietsers. 

De nieuwe fietsroute verleidt tot fietsen

De oorspronkelijke fietsverbinding van Cuijk naar Nijmegen loopt via de brug bij de A73 (2,5 kilometer om) of via de pont Cuijk-Mook (dat kost wachttijd). Automobilisten hebben vanuit het zuiden dagelijks vertraging door files en opstoppingen op de toegangswegen van en naar Nijmegen. Met de nieuwe hoogwaardige fietsroute is er nu een snelle, directe, hoogwaardige fietsverbinding tussen Cuijk en Nijmegen die uitnodigt om vaker de fiets te pakken.

Kaart

Bekijk de volledige kaart.

Partners MaasWaalpad

De gemeente Nijmegen, Cuijk, Heumen en Mook en Middelaar, de provincies Brabant, Limburg en Gelderland, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Fietsersbond.