Snelle fietsroute De Liemers

Snelle fietsroute van Zevenaar tot Westervoort. Deze route is gereed en kostte € 3,2 miljoen.
Snelle fietsroute De Liemers Verlichting

1 nieuw stuk

Op deze route kunt u non-stop alle files voorbijfietsen. De 11 kilometer lange snelle fietsroute is voor een groot deel aangelegd op de al bestaande route langs het spoor. 1 stuk is nieuw. Bij de Methen tot aan de Beerenclauwstraat in Zevenaar is een ontbrekende schakel van 150 meter aangelegd. Nu is er een aaneengesloten route van Arnhem naar Babberich. Het is een vrijliggende fietsverbinding die s'avonds goed verlicht is met de speciaal voor de snelfietsroutes ontworpen lantaarnpalen.

Fietsbrug over Rivierweg

Een belangrijk onderdeel van de route is de fietsbrug over de Rivierweg in Duiven. Deze brug is geheel vernieuwd en is een uitgegroeid tot een vrolijke blikvanger in de omgeving.

Voorrang voor fietsers

Op zoveel mogelijk kruisingen hebben fietsers voorrang, toch zijn er nog een aantal kruisingen waar dit niet zo is. Dit heeft te maken met de nabijheid van verschillende spoorwegovergangen. Het is niet veilig om daar de voorrangssituatie te veranderen.

Partners de Liemers

De gemeenten Arnhem, Duiven, Westervoort en Zevenaar, de provincie Gelderland, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Fietsersbond waren samen verantwoordelijk voor de realisatie van de snelfietsroute. De gemeenten waren verantwoordelijk voor de uitvoering. De provincie Gelderland voerde de regie. De rijksoverheid financierde mee. De fietsersbond gaf advies in de planfase.