Hoogwaardige fietsroute Arnhem - Velp

Hoogwaardige fietsroute Arnhem tot Velp loopt van Airborneplein Arnhem tot Larensteinselaan Velp. De route is nog niet gereed en wordt uitgevoerd door gemeente Arnhem. Deze route is gereed en kost € 5,7 miljoen.
Snelle fietsroutes Arnhem Velp HAN Larenstein

HAN en Larenstein belangrijke bestemmingen

De fietsroute Arnhem-Velp verbindt de belangrijke bestemmingen HAN en Larenstein met elkaar en met het centrum van Arnhem. Door de fietsroute te laten aansluiten op het Airborneplein kunnen fietsers daar kiezen of zij richting centrum Arnhem rijden of hun weg vervolgen over andere hoogwaardige fietsroutes als het Rijnwaalpad (richting Nijmegen) of het Nederrijnpad (richting Wageningen).

Ontbrekende schakel

De hoogwaardige fietsroute Arnhem-Dieren gaat parallel aan het spoor onder de A12 door. Deze nog ontbrekende schakel is essentieel voor het welslagen van de route. Door deze nieuwe verbinding ontstaat er een rechtstreeks fietspad tussen de HAN en Larenstein. De afstand tussen Arnhem en Velp wordt 400 meter korter. Nu gaan fietsers via de Velperweg, die route voldoet  met een flinke helling en 2 verkeerslichten, niet aan de kwaliteitscriteria.

Velp-Dieren afgewaardeerd naar een doorfietsroute

De route van Velp naar Dieren is afgewaardeerd naar een doorfietsroute. De gemeente Rheden vond een hoogwaardige fietsroute niet inpasbaar door de kern van Velp.

Partners

De gemeente Arnhem, de provincie Gelderland, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Fietsersbond zorgen samen dat de snelle fietsroute er komt. De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering. De provincie Gelderland voert de regie. De rijksoverheid financiert mee. De Fietsersbond praat mee en adviseert in de planfase.