Educatie

Een jaarlijkse vermindering van het aantal ernstige verkeersslachtoffers in Gelderland willen we mede bereiken door kwetsbare Gelderlanders meer bewust te maken van veilig gedrag.

Dit doen we onder meer door het inzetten van verkeerseducatie. De focus bij de Gelderse inzet op verkeerseducatie ligt op doelgroepen met hoge slachtofferaantallen:

 • Kinderen 0-12 jaar
  Deze groep is meestal te bereiken via de basisscholen. Bekende voorbeelden van activiteiten en lessen die wij regelen en financieren zijn de verkeerslessen vanuit ANWB Streetwise, het nationaal verkeersexamen dat wordt uitgevoerd door VVN en Dode hoek lessen.
 • Jongeren 12–18 jaar
  Kijk voor meer informatie over het aanbod dat wij voor deze groep hebben op de website totallytrafficgelderland.nl
 • Jong volwassenen 18-25 jaar
  Hierbij leggen we de focus op jonge autobestuurders.
 • Senioren
  Waarbij we aandacht hebben voor verkeersgedrag op een scootmobiel, (electrische) fiets en in de auto. Daarnaast kennen wij het programma Doortrappen. Doortrappen (gelderland.nl)

Training speedpedelec

Voor woon-werkverkeer wordt steeds vaker gebruik gemaakt van de speedpedelec. Wij willen de veiligheid van speedpedelecgebruikers en andere verkeersdeelnemers verhogen. Daarom bieden wij een gratis training aan voor Gelderse werknemers. Deze kan online of offline gevolgd worden. Deze training wordt voor ons uitgevoerd door bureau Kragten in samenwerking met de Koninklijke Motorrijders Vereniging (KNMV). Training speedpedelec (gelderland.nl)