De boer op tijdens Dutch Food Week

Tijdens de Dutch Food Week (van 6 tot en met 14 oktober) was er van alles te doen en te beleven. ‘Weet wat je eet’, daar gaat het om in de nationale week van ons eten. En natuurlijk stonden we stil bij onze voedselmakers.

De markt op 

De Dutch Food Week startte op 6 oktober met een markt rondom de Eusebiuskerk in Arnhem. Meer dan 50 producenten en innovatieve ondernemers boden daar (h)eerlijke producten aan. De markt was voor alle leeftijden. Zo konden de jongste kinderen kennis maken met Fien & Teun of een regenboog wrap maken met TV-kok Sandra Ysbrandy. Op de markt vond ook een Wrap Battle plaats. En er was een 12 meter lange borrelplank met streekproducten.

Bedank De Boer Dag

Op 14 oktober was het ‘Bedank De Boer Dag’. We stonden dan stil bij wat boeren en tuinders voor ons betekenen en bedanken hen voor hun vakmanschap en inzet! Zij zorgen er immers voor dat Nederland voorzien is van (h)eerlijke producten. Wij gingen langs bij verschillende boeren, om ze persoonlijk te bedanken. En we vragen u om ook mee te doen. Bezoek 1 van de vele landwinkels die Gelderland rijk is voor je dagelijkse boodschap, maak eens een praatje en vergeet niet de boer of tuinder te bedanken.

Ga ook eens 'de boer op'

Door het vakmanschap van onze voedselmakers kunnen we iedere dag gezond en lekker eten. 

Harold Zoet

Gedeputeerde provincie Gelderland

Waardering voor onze voedselmakers

Provincie Gelderland is partner van de Dutch Food Week. Gedeputeerde Harold Zoet reikte op 13 oktober de Waarde-Ring uit aan 3 Gelderse ondernemers. De Groenerie, De Genders en ZONvarken ontvingen deze waardering, omdat zij een bijzondere inzet tonen, waarmee ze de band tussen boer en burger versterken. Alle genomineerden kregen een lunch aangeboden bij stadstuin Kweekland in Arnhem.

Mensen gezien door een raam