Soortenmanagementplan

Wilt u als gemeente verduurzaming van gebouwen stimuleren en tegelijkertijd rekening houden met beschermde diersoorten die in deze gebouwen leven? Dan kunt u subsidie aanvragen om een soortenmanagementplan op te stellen.
Laatst gewijzigd op: 6-mei-2024
Status: Open
Wanneer: Deze subsidie geldt tot 31-12-2025 (meer dan 1 jaar)
Voor wie: Gemeenten kunnen subsidie aanvragen.

Meer informatie over deze subsidie

Subsidie aanvragen

Met deze link komt u bij het aanvraagformulier voor deze subsidie. Om in te loggen heeft u Eherkenning nodig. Wilt u iemand machtigen om een aanvraag in te dienen? Dat regelt u via ketenmachtiging.   

Wilt u op een later moment verder met uw subsidieaanvraag? Ga dan met deze link naar het Subsidieportaal. Tijdens het invullen van het aanvraagformulier worden uw gegevens daar opgeslagen als concept. Uw concept vindt u in het Subsidieportaal onder ‘Mijn subsidies’. Het werkt niet om de directe link naar het aanvraagformulier te gebruiken. Dan komt u in een nieuw leeg aanvraagformulier.

In de checklist verplichte bijlagen leest u welke informatie u bij uw aanvraag moet uploaden. Houd de bijlagen die u nodig heeft digitaal bij de hand.

Behandeling aanvraag

Subsidieaanvragen nemen we in behandeling op volgorde van binnenkomst. Eerst beoordelen we of een aanvraag compleet is en daarna de inhoud. De behandeling duurt maximaal 13 weken, dit is de wettelijke beslistermijn. 

Is uw aanvraag niet compleet? Dan vragen we om de ontbrekende informatie aan te vullen. De beslistermijn zetten we op dat moment op pauze. Deze begint weer te lopen als de aanvraag compleet is. In het Subsidieportaal kunt u onder ‘mijn subsidies’ zien hoever we zijn met het behandelen van uw subsidie.  

Uw subsidie stap voor stap

In de video hiernaast ziet u hoe u subsidie aanvraagt en wat er daarna gebeurt.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier. Of bel ons op nummer: 026 359 9999.