Intelligente verkeersregelingsinstallaties (iVRI's)

In het voorjaar van 2020 vervingen we op 8 kruisingen in Arnhem en Velp de bestaande verkeerslichten. We plaatsten hier zogenaamde intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s). Deze nieuwe installaties zorgen voor een betere doorstroming.

Verkeersgedrag aanpassen

De iVRI’s gebruiken mobiele data afkomstig van weggebruikers. Zo kunnen bussen en hulpdiensten voorrang krijgen bij het passeren van een kruising. Bovendien krijgt de weggebruiker actuele informatie over de snelste route door de stad en advies over de snelheid. Met deze informatie kunnen weggebruikers hun verkeersgedrag afstemmen op de actuele situatie. Hierdoor ontstaat een betere doorstroming. Het plaatsen van de iVRI’s en het aansluiten op de data vraagt inregeltijd.

Talking Traffic

Talking Traffic is een landelijke samenwerking tussen marktpartijen en overheden om nieuwe technieken toe te passen voor verkeersmanagement. In de regio Arnhem – Nijmegen komen in totaal 48 iVRI’s, waarvan 26 in Nijmegen. In heel Nederland worden in totaal ruim 1.200 kruisingen ingericht met deze slimme verkeerslichten.

Verkeerslichten vervangen

Tussen maart en mei 2020 plaatsten we op 8 kruispunten slimme verkeerslichten. Slimme verkeerslichten regelen het verkeer zo snel mogelijk met behulp van nieuwe technieken. De verkeerslichten geven aan de hand van mobiele data informatie over de beste route, rijstrook en snelheid. 

Weten waar we ze vervangen hebben?

  1. Kennedylaan - Lepelaarsstraat (Rheden)
  2. Kennedylaan - Reigerstraat (Rheden)
  3. Ijsseloordweg - Lange Water (Gelderland)
  4. Ijsseloordweg - Westervoortsedijk (Gelderland)
  5. Westervoortsedijk - Zevenaarseweg (Arnhem)
  6. Lange Water - Bethanienstraat (Arnhem)
  7. Zevenaarseweg - Oude Zevenaarseweg (Arnhem)
  8. Knooppunt Velperbroek (RWS)

Bereikbaar Gelderland

Kijk voor actuele werkzaamheden en eventuele omleidingsroutes op de site van Bereikbaar Gelderland.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 9999.