Festival de' Bardi van Nederland

Festival de' Bardi van Nederland "Là ci darem la mano"-jaar IV editie. Internationaal Belcanto Festival in Gelderland. 24 juni tot 04 juli en 12 tot 16 december 2021.
festival bardi

Het Festival Belcanto (in Gelderland) is in 2018 opgericht met als doel opera en verwante kunstvormen op een speelse en vernieuwende manier voor een breed publiek te presenteren. Het festival brengt wereldwijd kunstenaars uit alle disciplines samen. Het ontwikkelt nieuwe interdisciplinaire vormen van muziektheater en draagt bij tot het behoud en de verspreiding van de traditie.

De vierde editie was rijk aan evenementen, artiesten, voorstellingen, publiek en toch in overeenstemming met de maatregelen die zijn opgelegd om de pandemie tegen te gaan (in juni 2021 nog geldig). Het festival vond plaats in: Nijmegen, Velp, Ubbergen, Zevenaar.

In de zomersessie werden twee hoofdproducties werden gepresenteerd:

  • Belcanto ontmoet Rock - "De Meid de Baas", een Rock-opera vrij gebaseerd op “La Serva Padrona” van Pergolesi en Paisiello, voor 4 instrumenten, 2 operazangers en 1 mime-danser.
  • Belcanto ontmoet Tango - "Geen Contacttango", een ballet met originele muziek van Stefano Conti, voor ensemble van 10 muzikanten, 2 operazangers en 3 dansers

Op ons hoofdkantoor in Ubbergen werden verschillende kleinere producties uitgevoerd.

Helaas is de wintersessie met "Rigoletto" en "Rigoletto voor kinderen" afgelast vanwege de nieuwe COVID lockdown. De wintersessie omvatte zes voorstellingen van Verdi's meesterwerk, gepland in het Lindenberg Theater in Nijmegen van 12 tot 15 december 2021. Aan deze voorstellingen zouden 300 kinderen van 7 tot 12 jaar deelnemen als koorzangers, naast een cast van internationale solisten en begeleid door een ensemble van het Phion Orkest. Het geheel zou omlijst worden door Edwin Rutten in de buitengewone rol van verteller. Echt jammer, een project met 2 jaar voorbereiding. Hopelijk kunnen we dit prachtige project volgend voorjaar hervatten.