Verzilver uw dak met zonnepanelen

man klimt op dak

Bent u ondernemer en heeft u een bedrijfspand met een ‘leeg’ dak van minstens 1.000 m2 en grootverbruikersaansluiting? Of bent u ondernemer en hebt u een beschikking voor een SDE+ subsidie op de plank liggen? Leest u dan deze informatie. Wij kunnen u verder helpen een bijdrage te leveren aan een energieneutraal Gelderland in 2050. Met het project ‘Verzilver uw dak’ geven we een impuls aan de ontwikkeling en realisatie van grootschalige zonnesystemen op bedrijfsdaken.

Er zijn steeds meer bedrijven die overgaan tot de installatie van zonnepanelen op hun dak. Er blijft echter een groot deel van daken nog steeds onbenut. Ons concrete doel is 600.000 m2 aan zonnepanelen op bedrijfsdaken. We willen ondernemers stimuleren een SDE+ subsidie aan te vragen voor kansrijke zonneprojecten én we willen ondernemers die al een dergelijke subsidie hebben aangevraagd, helpen bij het verder ontwikkelen van hun initiatief. Een SDE++ subsidie is een speciale subsidie die de Nederlandse overheid beschikbaar stelt aan zowel bedrijven als instellingen die hernieuwbare energie produceren of van plan zijn om hernieuwbare energie te produceren. De afkorting SDE+ staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie.

Hoe doen we dat?

Drie bureaus gaan voor ons actief op zoek naar bedrijven met een geschikt dak dat voldoet aan de benodigde randvoorwaarden voor een succesvolle SDE+-aanvraag (in de najaarsronde van 2019 en de voorjaarsronde van 2020) en kansrijke projectrealisatie. Verderop deze pagina leest u welk bureau in welke regio actief is.

Daarnaast ontwikkelen we momenteel samen met Oost NL een regeling voor ondernemers die al een SDE+ beschikking hebben. Deze regeling moet de ondernemer ontzorgen en ondersteunen in het verdere traject om de subsidie vergoed te krijgen. Te denken valt daarbij aan technisch advies over de dakbelasting of de netaansluiting, begeleiding bij het offertetraject of advies over de financiering.

Welke bureaus zijn waar actief?

We hebben Gelderland opgedeeld in 3 gebieden en voor ieder gebied een gekwalificeerd bureau ingehuurd:

Regio’s Arnhem, Nijmegen en Rivierenland:
Adviesbureau Over Morgen;
Contactpersoon: Danielle Reek; 
Contactgegevens: danielle.reek@overmorgen.nl; 06 8230 7269

Regio’s Vallei en Noord-Veluwe:
Adviesbureau Fit Our Future;
Contactpersoon: Peter Reidsma;
Contactgegevens: p.reidsma@fitourfuture.com; 06 2242 2978

Regio’s Stedendriehoek en Achterhoek:
Adviesbureau DOORadvies;
Contactpersoon Remco Janssen;
Contactgegevens: r.janssen@dooradvies.nl; 06 2503 2353

Contact

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.