Bouwvakker op dak pand in aanbouw

#Wooncafé Gelderland: Sneller bouwen kan, maar …

openbaar | door provincie Gelderland


29 mei 2020 van 15.00 uur tot 15.45 uur

Live te volgen vanuit kantoor, bouwplaats, huiskamer, tuin of ….


Informatie

In plaats van live ontmoetingen organiseren we opnieuw een online #Wooncafé om nieuws, kennis, zorgen en successen te delen over de Gelderse woningmarkt.

Aan de tafel zitten …

Op 29 mei gaat het wooncafé over sneller bouwen: hoe doen we dat en welke hobbels komen we dan tegen. Tafelgasten van Peter Kerris (gedeputeerde) zijn Anne Janssen (gemeente Wageningen) en Ronald Leushuis (woningcorporatie Talis). Esther Geuting (stec groep) leidt het gesprek.

Interessant voor

Dit online café is interessant voor bouwers, gemeenten, regio’s, woningcorporaties, ontwikkelaars en anderen die betrokken zijn bij de aanpak van de toenemende vraag naar woningen in Gelderland.

Livestream

Nieuwsgierig naar het online Wooncafé? Volg de live uitzending op vrijdag 29 mei van 15.00 tot 15.45 uur hier op deze pagina. Meepraten kan ook. Niet bij ons aan de tafel helaas, maar wel via WhatsApp. Het telefoonnummer is tijdens de uitzending zichtbaar.

Aanmelden is niet nodig.


Programma voor het evenement
Tijdstip Omschrijving
15.00 uur Welkom door Peter Kerris en Esther Geuting
  Discussie & bespreken vragen
15.45 uur Einde uitzending #wooncafé Gelderland

Sneller bouwen, maar ….

Sneller bouwen kan maar een aantal knelpunten maakt een vlotte woningbouw niet eenvoudiger. Zoals capaciteitstekorten bij bouwbedrijven, gemeenten en nutsbedrijven. Ook door stikstofregels, duurzaamheidscriteria en procedures komt de bouw soms minder snel van de grond. En hoe zit het met inspraak? De helft van de acties uit het Actieplan Wonen is gericht op het versnellen van de woningbouw. Hoe werkt dat in de praktijk?

Peter Kerris (gedeputeerde), Anne Janssen (gemeente Wageningen), Ronald Leushuis (woningcorporatie Talis) gaan hierover in gesprek onder leiding van Esther Geuting (stec groep).

Meepraten kan via WhatsApp. Het telefoonnummer is tijdens de live uitzending in beeld.