New Ways Gelderland stimuleert efficiënt goederenvervoer

Het goederenvervoer over de weg staat onder druk door files, waardoor niet altijd op tijd geleverd kan worden. Ook stijgende kosten en milieubelasting spelen mee. Het kan daarom interessant zijn om goederen per trein of schip te vervoeren.

Veel verladers hebben daarvoor echter niet genoeg lading. De provincie stimuleert dat verschillende verladers hun goederen bundelen om zo de distributie toekomstbestendiger te maken.

Bundelen van lading

Geïnteresseerde bedrijven kunnen lid worden van een groep van verladers om samen op bepaalde transportcorridors lading te bundelen. Het gaat bijvoorbeeld over de transportcorridor van Gelderland naar Polen en van Gelderland naar het Verenigd Koninkrijk.

Gebruik WeConnekt-app

Met de WeConnekt-app kunnen verladers aangeven op welke corridors ze graag lading willen vervoeren. De app is te vinden in de App Store en Play Store. Het bundelen van verschillende ladingen kan ervoor zorgen dat multimodaal vervoer over de weg, water en spoor, aantrekkelijk is.

Vervoer over water

Verladersorganisatie EVO-fenedex en Bureau Voorlichting Binnenvaart geven advies op maat over vervoer van goederen over water en het bundelen van ladingen. Ga naar de website van EVO-fenedex voor meer informatie.

Landelijk programma Lean and Green

New Ways Gelderland is een samenwerkingsverband tussen provincie Gelderland en Connekt, een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. New Ways Gelderland valt onder het landelijke programma Lean and Green van de nationale topsector logistiek.

Meer informatie over New Ways Gelderland

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.