Werkzaamheden uitvoeren op of langs een weg

Wilt u grondwerken, bouwwerken of andere werkzaamheden uitvoeren op of langs een weg? U heeft daarvoor een vergunning nodig. Bijvoorbeeld voor graven, afdammen of dempen in de berm of de sloot. Of het aanbrengen van bouwwerken op of langs de weg.

Procedure

Omdat deze werkzaamheden veranderingen aanbrengen in de weg, willen we toetsen of deze werkzaamheden gevolgen hebben voor de veiligheid, het gebruik en de instandhouding van de weg.

U kunt ook eerst een verzoek indienen voor een vooroverleg. Wanneer u op de link klikt verlaat u deze website.

Een vergunning vraagt u aan via het formulier 'Onderhoud en werkzaamheden aan wegen’. Wanneer u op de link klikt verlaat u deze website. U vindt een link naar het formulier ook onderaan de pagina.

We hebben maximaal 8 weken nodig om een besluit te nemen op uw aanvraag, gerekend vanaf het moment dat u de aanvraag doet. Als u niet alle gevraagde informatie bij uw aanvraag meestuurt, duurt de afhandeling langer. We behandelen aanvragen op volgorde van binnenkomst. Vraag uw vergunning dus op tijd aan. Het risico van starten zonder de nodige vergunning ligt bij u.

Wanneer u een vergunning aanvraagt, dan moet u de provincie daarvoor zogenoemde leges betalen. Meer informatie vindt u op de pagina Kosten

Vergunning aanvragen

Via de knop hieronder komt u bij het webformulier om een vergunning aan te vragen.

Inloggen met DigiD, eHerkenning of eIDAS

Lees meer over deze manier van inloggen, het portaal Mijn Gelderland en krijgt u antwoord op uw meest gestelde vragen.

Wijziging contactgegevens doorgeven

Met het formulier Wijzigingen van contactpersoon, tenaamstelling vergunning en/of adresgegevens kunt u wijzigingen aan ons doorgeven.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier. Of bel ons op nummer: 026 359 9999.