Tijdelijke verkeersmaatregelen voor werkzaamheden of evenement

Wilt u tijdelijke verkeersmaatregelen treffen voor werkzaamheden of een evenement op of langs een provinciale weg? U heeft hiervoor een vergunning nodig. Het kan bijvoorbeeld gaan om omleidingsborden of wegafzettingen.

Procedure

U bent zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van verkeersmaatregelen.

Onze verkeerskundige beoordeelt de vergunning voor tijdelijke verkeersmaatregelen. Het is maatwerk. Voor een goede behandeling van de aanvraag overleggen we met verschillende partijen zoals politie, gemeenten en andere wegbeheerders. 

U kunt ook eerst een verzoek indienen voor een vooroverleg. Door op de link te klikken verlaat u deze website.

Een vergunning vraagt u aan via het formulier 'Bijzonder gebruik van de weg'. Door op de link te klikken verlaat u deze website. U vindt een link van dit formulier ook onderaan de pagina.

We hebben maximaal 8 weken nodig om een besluit te nemen op uw aanvraag, gerekend vanaf het moment dat u de aanvraag doet. Als u niet alle gevraagde informatie bij uw aanvraag meestuurt, duurt de afhandeling langer. We behandelen aanvragen op volgorde van binnenkomst. Vraag uw vergunning dus op tijd aan. Het risico van starten zonder de nodige vergunning ligt bij u.

Als u een vergunning aanvraagt, dan moet u de provincie daarvoor zogenoemde leges betalen. Meer informatie vindt u op de pagina Kosten

Vergunning aanvragen

Via de knop hieronder komt u bij het formulier om een vergunning aan te vragen.

Inloggen met DigiD, eHerkenning of eIDAS

Lees meer over deze manier van inloggen, het portaal Mijn Gelderland en krijgt u antwoord op uw meest gestelde vragen.

Wijziging contactgegevens doorgeven

Met het formulier Wijzigingen van contactpersoon, tenaamstelling vergunning en/of adresgegevens kunt u wijzigingen aan ons doorgeven.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier. Of bel ons op nummer: 026 359 9999.