Duurzame mobiliteit

We maken het reizigers gemakkelijker om slim en schoon te reizen. En we stimuleren bedrijven om goederen slim en schoon te vervoeren.
Vrouw laadt auto elektrisch op

Gelderlanders moeten veilig, snel, betaalbaar én klimaatneutraal kunnen reizen. We stimuleren mensen vaker het openbaar vervoer of de fiets te gebruiken. Daarvoor leggen we bijvoorbeeld meer snelfietspaden aan. Ook verbeteren we de mogelijkheden om slim te reizen: er komen knooppunten waar reizigers makkelijker kunnen overstappen naar een ander duurzaam vervoermiddel. Bijvoorbeeld van trein naar fiets of van auto naar fiets. Verder streven we ernaar dat een derde van alle auto’s in minder dan tien jaar elektrisch rijdt. Lees meer over onze aanpak mobiliteit op de pagina ‘Visie voor een Bereikbaar Gelderland’. Op deze pagina leest u over een aantal van onze duurzame mobiliteitsprojecten.

 

Steeds meer laadpalen

Het aantal elektrische voertuigen neemt toe in Nederland. Dat is goed nieuws, want om de klimaatdoelen te halen moet ook onze mobiliteit verduurzamen. We ondersteunen gemeenten zodat het aantal laadpunten gelijk opgaat met de verkoop van elektrische voertuigen.