Clean Energy Hubs

Een Clean Energy Hub (CEH) is een tank-, laad- of bunkerstation. De Hub heeft minimaal 2 alternatieve, duurzame energiebronnen en is vooral gericht op zwaar goederenvervoer.
Man bij tank

De Hub kan ook andere faciliteiten bieden zoals openbaar vervoer, horeca, truckparking en vergaderplekken.

Veel provincies binnen en buiten de Goederenvervoercorridor (routes van Rotterdamse Haven naar Duitsland), het Rijk en havenbedrijf Rotterdam ontwikkelen samen een strategie voor Clean Energy Hubs. Dit is onderdeel van het programma Goederenvervoercorridors. De acties zijn gericht op wegtransport en binnenvaart. De meest kansrijke brandstoffen voor het zwaardere transport zijn biobrandstoffen, HVO, GTL, CNG en Bio LNG (groen gas), elektra en waterstof.

Samen met gemeenten, netbeheerders en bedrijven werken we aan een slim, dekkend en betrouwbaar laadnetwerk in de regio, dat meegroeit met het aantal elektrische voertuigen. Op die manier bouwen we aan duurzame mobiliteit, een klimaatneutrale regio én aan een schone en gezonde leefomgeving.

Logistiek makelaars

Wilt u meer weten over de kansen van Clean Energy Hubs? Maak dan een afspraak met de logistiek makelaar in uw regio voor een gratis adviesgesprek.