Slim en schoon goederenvervoer

Met duurzaam goederenvervoer houden we Gelderland bereikbaar en verminderen de uitstoot van CO2 en andere emissies. Onder de noemer ‘Op weg naar groen’ stimuleren we bedrijven om goederen zo slim en schoon mogelijk te vervoeren.
Laatst gewijzigd op: 3-mei-2024

Logistiek makelaars adviseren over schone logistiek

Onze logistiek makelaars spelen een sleutelrol bij het verduurzamen van goederenvervoer. Zij adviseren bedrijven over het maken van minder én schoner gereden kilometers. Daarin bieden ze oplossingen op het gebied van verduurzamen wagenpark, schoon tanken en laden, vervoer over water en spoor en efficiënte logistiek. Wilt u ook de stap maken naar slimme en schone logistiek? Maak dan een afspraak met de logistiek makelaar in uw regio voor een gratis adviesgesprek.

Thema’s Slim en schoon goederenvervoer

Verduurzamen wagenpark

man laadt elektrische auto opMet een duurzaam voertuig maakt u meer schone kilometers. Veel ondernemers stapten al over naar schone brandstoffen of (gedeeltelijk) elektrisch rijden. Steeds vaker stellen opdrachtgevers ook duurzaamheidseisen; schoon vervoer kan dan een belangrijk concurrentievoordeel zijn. 


Lees meer over verduurzamen wagenpark

Clean Energy Hubs

Man bij tankEen Clean Energy Hub (CEH) is een tank-, laad- of bunkerstation. De Hub heeft minimaal 2 alternatieve, duurzame energiebronnen en is vooral gericht op zwaar goederenvervoer. De Hub kan ook andere faciliteiten bieden zoals openbaar vervoer, horeca, truckparking en vergaderplekken. 

Lees meer over Clean Energy Hubs

Over water en spoor

Het verplaatsen van goederenvervoer naar water en spoor (de modal shift) vermindert CO2-uitstoot, zorgt voor minder verkeersdrukte op de weg en verbetert de verkeersveiligheid. Vervoer over water en spoor is een aantrekkelijk alternatief voor wegtransport.


Lees meer over vervoer over water en spoor

Efficiënte logistiek

Efficiënte logistiekEr zijn veel bewezen oplossingen om het logistieke proces efficiënter te maken. Denk hierbij aan het digitaliseren van processen, aanpassingen maken in de planning of het verminderen van bezoeken aan bedrijfs- en leverancierslocaties.

 

Lees meer over efficiënte logistiek

Agenda Slim en schoon goederenvervoer

Gedurende het hele jaar vinden er verschillende bijeenkomsten plaatst over duurzaam goederen vervoer.