Actuele informatie

Hier staat actuele informatie over Clean Energy Hubs. Zoals recente bijeenkomsten of gepubliceerd nieuws over dit onderwerp.

Terugblik stakeholdersbijeenkomst 

Donderdag 7 juli 2022. hebben we circa 65 enthousiaste bezoekers ontvangen tijdens onze jaarlijkse stakeholdersbijeenkomst in Utrecht. Deelnemers waren de leden van de Learning Community Clean Energy Hubs, beleidsambtenaren van verschillende overheden, RWS, medewerkers van onderzoek- en adviesbureaus, ondernemers en medewerkers uit de energiebranche en de logistiek. 

Doel van deze middag was het delen van kennis en bezoekers informeren over de laatste ontwikkelingen o.a. op het gebied van Clean Energy Hubs. Theo Heinink en Joost Roeterdink hebben ons daar in meegenomen o.l.v. de dagvoorzitter Esther Knabben. Sacha Scheffer van RWS gaf een demonstratie van de locatietool. Zij maken alle vier deel uit van het kernteam Clean Energy Hubs. De locatietool is een instrument om kansrijke locaties voor duurzame tank- en laadpunten te identificeren. 

Inhoudelijke sprekers over nieuwe ontwikkelingen waren Robert van den Hoed (NAL – NKL) over ‘Laden en bedrijventerreinen’, Igor Savelkouls van ERAC over de financiering van Clean Energy Hubs en de rol van Europese subsidies daarbij, Peter Mesman van S4EC over het DKTI project GREENFLEX en Robert Goevaers (platform Groen Gas) over de kansen van Groen Gas als duurzame energie. 

Bert Kingma, programmamanager Topcorridors Oost en Zuid-Oost van het Ministerie IenW en opdrachtgever van het programma, heeft de middag afgesloten. Hij deelde met ons zijn visie op het belang van het gezamenlijk ontwikkelen van een landelijk netwerk van duurzame tankstations voor de Goederenvervoercorridors.

Na afloop was er gelegenheid om na te praten en te netwerken, met dank aan de provincie Utrecht voor de gastvrijheid. We kunnen terug kijken op een geslaagde bijeenkomst. 

U kunt de presentaties van de verschillende sprekers terug vinden onder ‘presentaties’. Of opvragen door een e-mail te sturen cleanenergyhubs@gelderland.nl

In de media

Containers vol met accu's vervangen diesel in de binnenvaart: ‘Hier gebeurt echt iets voor milieu en klimaat’ Hoe kan de binnenvaart schoner? Door de dieselmotor te vervangen door een elektromotor met accu’s in enorme zeecontainers. Lees het volledige artikel in de Volkskrant.

Ga terug naar:

Actuele informatieLearning communityProgramma