Webcast: Kracht van Oost

openbaar | door provincie Overijssel en provincie Gelderland


4 maart 2021 van 10.30 uur tot 12.00 uur

Live-stream vanuit Het Koelhuis in Zutphen


Informatie

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk.

Kent u de Kracht van Oost? Op 4 maart 2021 organiseren provincies Gelderland en Overijssel de webcast ‘Kracht van Oost’, waarin we op zoek gaan naar het antwoord!

Nederland staat namelijk voor belangrijke maatschappelijke opgaven. Veel innovatieve oplossingen voor deze opgaven worden ontwikkeld in Oost-Nederland. Laten we gebruik maken van de Kracht van Oost om Nederland slim te benutten.

Over de webcast

Tijdens de webcast bespreken interessante gasten het onderzoek ‘Kracht van Oost’ en de kansen die dit onderzoek biedt voor Nederland. In dit onderzoek heeft een multidisciplinair team wetenschappers gekeken naar de ruimtelijke samenhang van de regionale economie van Oost-Nederland als geheel. Hierbij is vooral gelet op de relaties tussen economie, ruimte en samenleving. Dit leverde interessante aanbevelingen op. Naast het onderzoek komen nieuwe, inspirerende én realistische projecten en initiatieven uit Oost-Nederland aan bod. Ook besteden we aandacht aan de vraag naar het belang van regionaal stemmen en inhoudelijke betrokkenheid van Kamerleden uit ons landsdeel.

Meepraten

Bas van ’t Wout, minister van Economische Zaken en Klimaat levert een actieve bijdrage aan de uitzending. Ook zijn namens Oost-Nederland de commissaris van de Koning van Overijssel en de gedeputeerde Economie van Gelderland van de partij, naast andere gasten vanuit de wetenschap, het bedrijfsleven en onderwijs. Ook u als kijker van de webcast krijgt de gelegenheid om te reageren. 

Nederland Slim Benutten

De webcast ‘Kracht van Oost’ is onderdeel van de campagne Nederland Slim Benutten. Alle politieke partijen worden vanuit Nederland Slim Benutten aangespoord om gebruik te maken van de Kracht van Oost. Oost-Nederland voor heel Nederland!

Logo provincie Overijssel                              Logo provincie Gelderland

Neem bij vragen contact met ons op via provincieloket@gelderland.nl