Werkgeversaanpak

Werkgevers spelen een belangrijke rol in het stimuleren van bewust reisgedrag door hun werknemers. Vanwege de COVID-19 maatregelen doen veel werkgevers en werknemers noodgedwongen ervaring op met thuiswerken en het spreiden van werktijden. Dat levert veel winst op voor bereikbaarheid en CO2 reductie.

Als er toch gereisd moet worden voor het werk is het belangrijk het gebruik van de fiets zoveel mogelijk gestimuleerd wordt. En waar mogelijk gebruik wordt gemaakt van elektrische (deel)auto’s.

In de Gelderse regio’s zijn mobiliteitsmakelaars actief die werkgevers kunnen ondersteunen bij het verduurzamen van hun mobiliteitsbeleid en het stimuleren van bewust reisgedrag bij hun werknemers. Provincie Gelderland financiert deze mobiliteitsmakelaars samen met deze regio’s.

Mobiliteitsmakelaars

U kunt contact opnemen met de mobiliteitsmakelaar in uw regio. Klik op de kaart voor meer informatie.

Op de website Zowerkthet.nl vindt u meer informatie over mobiliteitsbeleid in relatie tot COVID-19.

Ongestoord onderweg: rij MONO

Werkgevers zijn verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving. Niet alleen op de werkvloer, maar ook voor medewerkers die onderweg zijn. Achter het stuur vergaderen en een smartphone gebruiken is niet veilig en niet slim. Onderweg bellen verdubbelt het risico op een ongeval. Een bericht lezen of typen tijdens het rijden maakt dat risico zes keer zo groot.

Veilig rijden is MONO rijden. Zonder afleiding en met volle aandacht voor het verkeer. Daarbij zorgt ongestoord onderweg zijn voor minder stress. Logisch dus, dat je als werkgever de MONO-gedachte omarmt. Dat werkt voor iedereen beter!