Actielijn 2: Evenementen en Talenten inspireren Gelderland

Evenementen zorgen ervoor dat de provincie bruist. Ze laten het beste en mooiste van Gelderland zien. Dit maakt Gelderland aantrekkelijk voor sporters, ondernemers, inwoners en natuurlijk ook voor bezoekers.
Hardlopers tijdens marathon

Sportevenementen ondersteunen

We helpen graag mee om sportevenementen op nationaal en internationaal niveau in Gelderland mogelijk te maken. Dit doen we met onze kennis, subsidies en/of sponsoring zodat evenementen bijdragen aan onze sportieve, maatschappelijke en economische doelen. Tijdens grootschalige sportevenementen in Gelderland laten we bezoekers het beste en mooiste van Gelderland zien en ervaren. Met bijzondere aandacht voor onderwerpen als voeding en duurzaamheid.  Impactvolle evenementen in de kernsporten atletiek, tennis, volleybal, paarden-, wandel- en wielersport van minimaal nationaal niveau kunnen een sponsor- of subsidie aanvraag doen. 

Talenten inspireren Gelderland

Talenten zijn de schakel tussen top- en breedtesport. Dat begint bij jonge sportende kinderen die zich ontwikkelen tot competente bewegers. Van hieruit kunnen talenten zich ontwikkelen tot mogelijke toppers in hun sport. Zij inspireren anderen om het beste uit zichzelf te halen en tot een actieve, sportieve en gezonde leefstijl te komen. 

Topsport in Gelderland

Uit duizenden breedtesporters vinden jaarlijks zo’n 900 talentvolle sporters in Gelderland hun weg naar de top. Er zijn regionale trainingscentra van sportbonden in Apeldoorn, Arnhem, Ede, Heerde, Brakel en Nijmegen. Ook heeft Gelderland het Olympisch Sportcentrum Papendal en het Centrum voor Topsport en Onderwijs. Hier wonen en trainen sporters en diverse sportteams in onder andere, basketbal, handbal, volleybal, en wielersport. Dit alles verstrekt de maatschappelijke positie van topsport in Gelderland. 

Sportief groot worden in Gelderland

Samen met Topsport Gelderland en onze partners zetten we het Gelders Model ‘Sportief groot worden in Gelderland’ in. Hiermee bieden we Gelderse kinderen en jongeren de komende jaren de mogelijkheid om hun sport- en beweegtalent te ontwikkelen. Hiermee helpen we talentvolle jongeren zich te ontwikkelen tot topper in hun sport. Daarbij richten we ons ook op het beter ontdekken en sneller doorgeleiden van talenten in de aangepaste sport. Talenten in de sport met een beperking willen we zo goed mogelijke kansen bieden om hun talent te kunnen ontwikkelen. 

We helpen verenigingen om krachtige open en vitale clubs te worden door bij te dragen aan het ontwikkelen van talenten en het kader en trainers voor de jeugd. Zowel bij teamsporten als bij individuele sporten. Verder zetten talenten zich in om in Gelderland inspiratie proactief over te brengen naar de samenleving. Dit door naar scholen, bedrijven en evenementen te gaan om anderen aan te zetten tot een vitale en sportieve leefstijl. Ook vinden we het belangrijk dat sportieve en maatschappelijke carrières van jonge sporters tot ontwikkeling kunnen komen. Met subsidie stimuleren we regionale talentprogramma’s die daaraan bijdragen. Voor ondersteuning kunt u terecht bij Topsport Gelderland. U kunt ook mailen.