Huis der Provincie

We werken in het Huis der Provincie. Het Huis is voor een deel een openbaar gebouw en daarmee voor iedereen toegankelijk.
Huis der Provincie

Huis der Provincie

Het Huis der Provincie werd in 2007 tot rijksmonument benoemd vanwege de bijzondere architectuur en de kunst. In 2015 startten renovatiewerkzaamheden en kwam er een nieuw gebouw bij, aan het monument vast. Vanaf juli 2017 werken we weer vanuit het Huis der Provincie. 

Bezoek het Huis der Provincie 

U kunt tijdens de openingstijden het openbare gedeelte van het gebouw bezoeken. We zijn open op maandag tot en met donderdag van 7.30 - 18.00 uur en vrijdag van 7.30 - 17.00 uur. U kunt aan de hand van een rondleiding op papier een route lopen en meer te weten komen over het gebouw. Vraag ernaar bij de receptie.

Op Open Monumentendag laten we u graag ons mooie gebouw zien en vertellen we meer over de geschiedenis. Open Monumentendag wordt elk jaar gehouden in het tweede weekend van september. Houd voor die tijd onze website en sociale media in de gaten voor meer informatie. 

Wilt u aandacht besteden aan politiek, onderwerpen waar we ons mee bezighouden, kunst of architectuur? En denkt u dat het Huis der Provincie daar een belangrijke rol bij kan spelen? Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen of we u en uw groep een passende rondleiding kunnen geven. Zo bieden we scholen die leerlingen serieus willen betrekken bij de politiek het Statenspel.

Virtuele rondleiding

Door te klikken op de pinnetjes, kunt u virtueel door het gebouw lopen. Open de virtuele tour hier rechts naast.

Provinciale kunstcollectie

Provincie Gelderland is ambassadeur voor de Gelderse beeldende kunst. We hebben een eigen kunstcollectie van hoge kwaliteit. De collectie is zichtbaar, beleefbaar en betekenisvol in het Huis der Provincie en daarbuiten.