Werkgeversaanpak

Werkgevers spelen een belangrijke rol in het stimuleren van bewust reisgedrag door hun werknemers. Als gevolg van COVID-19 hebben veel werkgevers en werknemers noodgedwongen ervaring opgedaan met thuiswerken en het spreiden van werktijden. Dat leverde ons veel winst op voor bereikbaarheid en CO2 reductie.

Als er toch gereisd moet worden voor het werk is het belangrijk dat het gebruik van de fiets zoveel mogelijk gestimuleerd wordt. En waar mogelijk gebruik wordt gemaakt van elektrische (deel)auto’s.

Mobiliteitsmakelaars

In de Gelderse regio’s zijn mobiliteitsmakelaars actief die werkgevers kunnen ondersteunen bij het verduurzamen van hun mobiliteitsbeleid en het stimuleren van bewust reisgedrag bij hun werknemers. Provincie Gelderland financiert deze mobiliteitsmakelaars samen met deze regio’s.

Gratis mobiliteitsscan

Met behulp van een gratis mobiliteitsscan krijgt u in een online omgeving inzicht in het woon- en werkverkeer van uw medewerkers én inzicht in de mogelijkheden om dat te beïnvloeden. Deze mobiliteitsscan werkt op basis van postcodegegevens. Door het uitvoeren van deze scan kunt u verder aan de slag bij het maken van (nieuw) mobiliteitsbeleid. Zo kunt u kosten besparen of de CO2-uitstoot van uw organisatie verminderen.

Interesse? Neem contact op met de mobiliteitsmakelaar in uw regio.

Op de website van Zo Werkt Het vindt u meer informatie over mobiliteitsbeleid in relatie tot COVID-19.

De Zo Werkt Het Award 2020

Op 16 maart 2021, precies 1 jaar na de 1e lockdown, reikte Zo Werkt Het een award uit voor de beste (thuis)werkgevers van het jaar. In het afgelopen jaar hebben veel bedrijven zich aangepast. Nooit eerder werkten zo veel mensen tegelijkertijd thuis als in 2020. Hoewel het om veel aanpassingen vroeg, hielpen veel bedrijven en organisaties hun werknemers om het nieuwe werken zo makkelijk en comfortabel mogelijk te maken. Zo Werkt Het wil organisaties die nét even een stapje verder gingen om werken in 2020 een stuk makkelijker te maken voor hun werknemers een blijk van waardering geven.

De Zo Werkt Het Award wordt in 4 verschillende poules uitgereikt. Zowel kleinere start-ups als de multinationals maken dus kans op de eervolle prijs. Daarnaast zijn er vanuit de verschillende aangesloten regionetwerken regionale winnaars benoemd.

Regionale winnaars regio Gelderland

  • Softbrick (Geldermalsen)
  • Plavei (Didam/’s Heerenberg)
  • Arjo (Tiel)
  • Zilveren Kruis Achmea (Apeldoorn)

Landelijke winnaars

  • ITicon (Steenwijk)
  • Spectrum Elan (Arnhem)
  • McCoy & Partners (Eindhoven)
  • Omring (Hoorn)

Ongestoord onderweg: rij MONO

Werkgevers zijn verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving. Niet alleen op de werkvloer, maar ook voor medewerkers die onderweg zijn. Achter het stuur vergaderen en een smartphone gebruiken is niet veilig en niet slim. Onderweg bellen verdubbelt het risico op een ongeval. Een bericht lezen of typen tijdens het rijden maakt dat risico zes keer zo groot. Veilig rijden is MONO rijden. Zonder afleiding en met volle aandacht voor het verkeer. Daarbij zorgt ongestoord onderweg zijn voor minder stress. Logisch dus, dat je als werkgever de MONO-gedachte omarmt. Dat werkt voor iedereen beter!