Werkgeversaanpak

Werkgevers spelen een belangrijke rol in het stimuleren van bewust reisgedrag door hun werknemers. In de Gelderse regio’s zijn mobiliteitsmakelaars actief die werkgevers kunnen ondersteunen bij het verduurzamen van hun mobiliteitsbeleid en het stimuleren van bewust reisgedrag bij hun werknemers.

Provincie Gelderland financiert deze mobiliteitsmakelaars samen met deze regio’s. Als er toch gereisd moet worden voor het werk is het belangrijk dat het gebruik van de fiets zoveel mogelijk gestimuleerd wordt. En waar mogelijk gebruik wordt gemaakt van elektrische (deel)auto’s.

Hulp bij mobiliteitsbeleid voor jouw organisatie?

Wil je hulp bij verduurzamen van het mobiliteitsbeleid voor jouw organisatie? Of meer weten over het stimuleren van slim en duurzaam reisgedrag? In Gelderland zijn verschillende mobiliteitsmakelaars actief, die jou als werkgever hierbij kunnen ondersteunen. Interesse? Neem contact op met de mobiliteitsmakelaar in uw regio. • Noord-Veluwe: Tako de Jong • Cleantechregio: Arjan Keijzer • Regio FoodValley: Pieter Keeris • Regio Arnhem/Nijmegen • Regio Achterhoek • Regio Rivierenland: Alwin Bakker

Gratis mobiliteitsscan

Met behulp van een gratis mobiliteitsscan krijgt u in een online omgeving inzicht in het woon- en werkverkeer van uw medewerkers én inzicht in de mogelijkheden om dat te beïnvloeden. Deze mobiliteitsscan werkt op basis van postcodegegevens. Door het uitvoeren van deze scan kunt u verder aan de slag bij het maken van (nieuw) mobiliteitsbeleid. Zo kunt u kosten besparen of de CO2-uitstoot van uw organisatie verminderen.

Interesse? Neem contact op met de mobiliteitsmakelaar in uw regio.

Beste Fietswerkgever van Nederland

1 op de 2 forenzen gaat met de auto naar het werk. Werkgevers die fietsen naar het werk zo makkelijk, leuk en aantrekkelijk mogelijk maken, krijgen hun medewerker wél op de fiets. Denk daarbij aan het zorgen voor een fijne fietsenstalling en aantrekkelijke financiële regelingen. Maar ook aan het motiveren van medewerkers door bijvoorbeeld mee te doen aan fietsacties of door managers die het goede fietsvoorbeeld geven. Is jouw werkgever zo’n werkgever en wil jij jouw werkgever daarvoor in het zonnetje zetten? Geef je werkgever dan op voor de titel beste Fietswerkgever van Nederland én maak zelf kans op een LEKKER e-bike t.w.v. € 3.258,-!

Zo Werkt Het

Op regionaal niveau werken mobiliteitsnetwerken al tijden aan diverse campagnes en tools die de mobiliteit en werkcultuur van hun regio verbeteren. Daarom hebben wij de handen ineengeslagen en een landelijk platform gecreëerd waar al deze campagnes en tools samenkomen. Met elkaar een bereikbaar, duurzaam en leefbaar Nederland, Zo Werkt Het

Zo werkt het poppetje

Ongestoord onderweg: rij MONO 

Werkgevers zijn verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving. Niet alleen op de werkvloer, maar ook voor medewerkers die onderweg zijn. Achter het stuur vergaderen en een smartphone gebruiken is niet veilig en niet slim. Onderweg bellen verdubbelt het risico op een ongeval. Een bericht lezen of typen tijdens het rijden maakt dat risico zes keer zo groot. Veilig rijden is MONO rijden. Zonder afleiding en met volle aandacht voor het verkeer. Daarbij zorgt ongestoord onderweg zijn voor minder stress. Logisch dus, dat je als werkgever de MONO-gedachte omarmt. Dat werkt voor iedereen beter!

Verkeersveiligheid

Als provincie hebben we als doel het aantal ernstige ongevallen in Gelderland jaarlijks te verminderen. Dit doen we op verschillende manieren.  Lees hier meer over ons verkeersveiligheidsbeleid.

Fietschallenge A12 2023

De A12 blijft onverminderd druk en anders reizen is nodig. Een van de oplossingen is vaker fietsen naar het werk. Om dit te stimuleren organiseert A12 Slim Reizen de FietsChallengeA12 2023. Deze actie loopt van 15 april tot 15 oktober. Je kunt op ieder moment opstappen en in 1 actie 5 doelen bereiken: helpen de files weg te fietsen, prijzen winnen, werken aan je gezondheid, geld besparen aan benzine en een bijdrage leveren aan een goed doel naar keuze. Gratis deelnemen en aanmelden via www.fietschallengeA12.nl.

In het programma A12 Slim Reizen werken wij samen met het bedrijfsleven, andere overheden en onderwijsinstellingen uit de A12-regio samen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. Dit doen zij door reizigers en bedrijven te stimuleren om anders te reizen op het traject A12 Arnhem-Duitse grens. Het project A12 Slim Reizen is onderdeel van Slim & Schoon Onderweg, het regionale programma voor een schonere en beter bereikbare regio.