Informatiebord Resysta

Dit bord is gemaakt van rijstvlies, een restproduct van rijst. Niet weggooien bij de oogst dus, maar koesteren als biobased grondstof.
proeftuin-Bank hout.jpeg

Informatiebord van bio-PE

Dit informatiebord is gemaakt van bio-PE: een plastic op basis van natuurlijke materialen, oftewel biobased plastic. De paal waaraan het bord bevestigd is, noemen we een plantpaal. Die paal is net als de zitbank gemaakt van natuurvezels en gerecyclede biopolymeren. Het materiaal is volledig recyclebaar.

Picknicktafel en plantenbak Accoya

Accoya-hout is duurzaam. Wat het zo bijzonder maakt? Dit hout komt van snelgroeiende naaldbomen en het krijgt een uitgekiende behandeling tegen vocht, genaamd: acetylering. Simpel gezegd komt het erop neer dat aan het hout een soort azijn wordt toegevoegd, waardoor schimmels en bacteriƫn het niet kunnen aantasten. Dit verlengt de levensduur enorm. Accoya-hout gaat boven de grond wel 50 jaar mee en onder de grond minstens 25 jaar.

Er staan nog veel meer producten in de proeftuin. Scan de QR code op het bordje voor meer informatie over het voorwerp. Zoals bijvoorbeeld een natuurlijke bestrating en anti-onkruidpasta.