Biodiversiteit in de biobased proeftuin

In 2021 voerden we groot onderhoud uit aan de A348 met de focus op duurzaamheid. Deze verzorgingsplaats is sindsdien ook een plek voor planten en dieren.

Gelderland en biodiversiteit

Biodiversiteit is het aantal verschillende soorten planten en dieren op een plek. Voor een sterke, gezonde natuur is het belangrijk dat er allerlei soorten planten en dieren leven. Daarom werken we hard aan het vergroten van de biodiversiteit in heel Gelderland. Niet alleen in natuurgebieden, maar ook op het platteland, in steden en dorpen én op deze verzorgingsplaats.  

Een plek wordt aantrekkelijk voor dieren als er verschillende soorten groen groeien. Groen dat in Nederland thuishoort. Vooral bomen, bloembollen, heesters en (vaste) planten die bestuivende insecten aantrekken, zijn belangrijk voor de biodiversiteit. Planten en insecten zijn op hun beurt een voedselbron voor vogels en andere dieren. 

Alle beetjes helpen

Wist u bijvoorbeeld dat er ook volop kansen liggen voor meer biodiversiteit in uw eigen tuin? Deze zijn samengevat in de handige biodiversiteitswaaier van de gemeente Rheden

Deze biobased proeftuin is medemogelijk gemaakt door Boskalis Nederland.