Veranderingen melden

U krijgt voor uw project subsidie van ons. U heeft hiervoor een verleningsbesluit ontvangen. Daarin staat dat u veranderingen in uw project moet melden.

Wat moet ik melden?

Als er iets in uw project verandert, of u wilt iets veranderen, moet u dit melden. Bijvoorbeeld bij:

  • wijzigen van de activiteiten;
  • wijzigen van de looptijd;
  • wijzigen van de rechtspersoon.

Ook als u uw verplichtingen niet, niet op tijd of niet helemaal kunt nakomen, bent u verplicht om dit aan ons te melden. Deze verplichtingen staan in het verleningsbesluit.

Wanneer moet ik veranderingen melden?

Meld een verandering zo snel mogelijk. Doe de melding in ieder geval binnen 2 weken nadat deze bij u bekend is.

U moet een verandering digitaal melden. Dit doet u via het Subsidieportaal. Volg daarvoor deze stappen:

  • Log in op het Subsidieportaal. Onder ‘Mijn subsidies’ vindt u een overzicht van subsidies die aan u zijn verleend.
  • Selecteer onder ‘Mijn verleende subsidies’ uw subsidie en kies de actie ‘melden’. U komt in een formulier waarin u de veranderingen voor uw project kunt doorgeven.
  • Als u na het indienen onder ‘Mijn subsidies’ de naam van uw subsidie aanklikt, vindt u in een detailoverzicht onder ‘historie’ uw melding terug.

Nadat u het meldingsformulier bij ons heeft ingediend, ontvangt u een bevestiging per e-mail. We beoordelen daarna uw melding. U krijgt zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 13 weken een reactie van ons.

De gevolgen voor uw subsidie zijn afhankelijk van de verandering die u heeft gemeld. Heeft u bijvoorbeeld een nieuw adres of andere bankrekening? Dan ontvangt u een bericht dat we dit in onze administratie hebben aangepast. Wilt u de activiteiten of begroting van uw project veranderen? Dan is het mogelijk dat we de subsidie moeten veranderen. In dat geval ontvangt u een aangepast verleningsbesluit. Maar het kan ook zijn dat we niet akkoord gaan met de verandering. Dan ontvangt u een afwijzing van ons.

Als u een verandering niet of niet op tijd meldt, kan dat gevolgen hebben voor uw subsidie. Ook kan dit onze beoordeling van nieuwe aanvragen voor een subsidie beïnvloeden.

Snel verder

Uw subsidie stap voor stap

In de video hiernaast ziet u hoe u subsidie aanvraagt en wat er daarna gebeurt.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier. Of bel ons op nummer: 026 359 9999.