Win de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2024

‘Thuis voelen!’ Dat is het thema van de 10e editie van de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit. Hiermee zetten we inspirerende en verrassende ruimtelijke projecten in de schijnwerpers. De inzendingen maken kans op een jury- en publieksprijs van € 10.000.
Gepubliceerd op: 28-maart-2024

Gevoel van thuiskomen 

Gedeputeerde Dirk Vreugdenhil: “Ken je dat gevoel, dat je na een vakantie bijna thuis bent en dat de kerktoren je al begroet? Een plek van herkenning. Een plek waarmee je verbonden bent. Kortom, een plek waar je je thuis voelt! We zoeken de mooiste voorbeelden die je een gevoel van ‘thuiskomen’ geven in Gelderland.” 

Ruimtelijke kwaliteit 

Sinds 2006 reiken we iedere 2 jaar de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit uit. Hiermee verzamelen we inspirerende projecten die Gelderland mooier maken. We vragen gemeenten, inwoners en ondernemers de beste voorbeelden van ruimtelijke kwaliteit in te zenden. De vorige winnaars waren Landgoederenzone Baakse Beek en Vlindertuin de Zindering. 

Thema: thuis voelen

Het thema van de 10e editie is ‘thuis voelen’. Hoe maken we met de inrichting van onze leefomgeving plekken waar we ons thuis voelen? We zijn op zoek naar ruimtelijke projecten die uitnodigen om er te verblijven, samen te komen en/of samen te doen. Nu en in de toekomst. Het gaat om plekken waar op een slimme en creatieve manier met de ruimte is omgegaan. Projecten die bijdragen aan leefbaarheid, gezondheid, veiligheid, samenleven, wonen, arbeid en vrijetijd.  

Meld u aan!

Heeft u aan een mooi ruimtelijk project gewerkt? Tot en met 19 mei 2024 kunt u een project indienen. De inzendingen maken kans op een publieksprijs en een juryprijs van beide € 10.000. Dirk Vreugdenhil maakt in het najaar van 2024 de winnaars bekend.