Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2024

Het verbeteren van de kwaliteit van de Gelderse leefomgeving vraagt om goede voorbeelden. Met de tweejaarlijkse Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit verzamelen we geslaagde en inspirerende projecten voor het inrichten van de Gelderse leefomgeving.
Skater doet een kunstje

Meld je project aan!

Heb je een inspirerend ruimtelijk project in Gelderland? En is jouw project (zo goed als) gerealiseerd? Meld je project aan! Een project indienen kan tot en met 16 juni 2024. Genomineerden maken kans op een prijs van €10.000,-. Onderaan deze pagina lees je meer over het thema van deze editie, de voorwaarden om deel te nemen en de procedure.

10e editie Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit

Dit jaar is de 10e editie van de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit (GPRK). Sinds 2006 reiken we elke 2 jaar de prijs uit. De 118 genomineerde projecten en 18 winnaars tot nu toe laten zien dat we met creativiteit, samenwerking en wilskracht slim met onze ruimte kunnen omgaan. Ook of juist als we weinig ruimte hebben. Het jubileum van de prijs is een goed moment om terug én vooruit te kijken. Wat kunnen we van deze projecten leren? Welke inzichten kunnen we gebruiken bij nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen? De komende tijd gaan we met die vragen aan de slag. Via deze pagina houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Expeditie Mooi Gelderland

De Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit is een belangrijke bron van goede voorbeelden. Ook leren we van inspirerende projecten uit programma’s en van onze partners. Ga in dit online magazine samen met ons op reis langs aansprekende voorbeelden van geslaagde ruimtelijke ontwikkelingen en projecten. Om te ontdekken en te onderzoeken, om te leren en te inspireren.