Jeugdpodiumkunsten in Gelderland

Eind november 2023 kwam het Netwerk Jeugdpodiumkunsten Gelderland samen om kennis en ervaring te delen.
Gepubliceerd op: 6-december-2023

Diverse gezelschappen, verschillende podia en meerdere cultuurpunten in Gelderland gingen in gesprek. Onderwerpen zoals regionale spreiding van het aanbod en talentontwikkeling in de jeugdpodiumkunsten werden besproken. 

Jeugdvoorstelling voor alle Gelderse kinderen

Daarnaast werd muziektheatervoorstelling Kleine Neptunus van Phion en Theater Gnaffel bezocht. De voorstelling is speciaal ontwikkeld voor dove en slechthorende kinderen en kinderen die de Nederlandse taal niet voldoende machtig zijn. Tijdens de voorstelling staan muziektolken op het podium die naast het verhaal ook de muziek vertolken. Ook zijn er op maat gemaakte lespakketten beschikbaar. Kleine Neptunus is mede mogelijk gemaakt door de subsidie Jeugdpodiumkunsten van provincie Gelderland .
 

Subsidieregeling Jeugdpodiumkunsten 

1 februari 2024 gaat de subsidieregeling Jeugdpodiumkunsten weer open. De subsidie is bedoeld om voorstellingen en producties op het gebied van jeugdpodiumkunsten te ontwikkelen of uit te voeren. Met deze regeling willen we een professioneel en passend aanbod van jeugdpodiumkunsten mogelijk maken voor alle Gelderse jeugd (0 – 18 jaar) op scholen en podia in Gelderland. We stimuleren samenwerking en kennisdeling tussen aanbieders of afnemers. Regionale spreiding, verscheidenheid van het aanbod en talentontwikkeling en innovatie in de jeugdpodiumkunsten in Gelderland zijn daarbij belangrijk. Zo blijven we de ontwikkeling en uitvoering van voorstellingen voor alle Gelderse jeugd stimuleren. 

Foto’s door Emma Pot 

Meer informatie

Meer informatie over deze subsidieregeling leest u in 2024 op de subsidie pagina 'Jeugdpodiumkunsten'.