Goederenvervoer verduurzamen? Vraag subsidie aan voor advies of training

Voor ondernemers in Gelderland die hun goederenvervoer willen verduurzamen is er een interessante subsidieregeling. Ze kunnen een adviesrapport laten maken of een training volgen over het verduurzamen van het wagenpark voor goederenvervoer.
Gepubliceerd op: 14-december-2023

Of over de laadinfrastructuur voor logistieke voertuigen. Deze subsidieregeling loopt tot en met 31 december 2024. 

Steeds meer ondernemers verduurzamen hun wagenpark om goederen schoon te vervoeren. Denk hierbij aan stillere en schonere vrachtauto’s op LNG of CNG en aan zelf opgewekte energie om elektrische voertuigen op te laden. We ondersteunen ondernemers met de subsidie Rapport en training duurzaam goederenvervoer over de weg. Subsidie kan aangevraagd worden voor:   

  • het opstellen van een adviesrapport over het verduurzamen van het wagenpark voor goederenvervoer. De maximale bijdrage is € 3.000; 
  • het opstellen van een adviesrapport over het gebruik van zelf opgewekte energie om elektrische voertuigen op te laden. De maximale bijdrage is € 6.000; 
  • een training over het verduurzamen van het wagenpark voor goederenvervoer. De maximale bijdrage is € 1.250; 
  • een training over laadinfrastructuur voor logistieke voertuigen. De maximale bijdrage is € 1.250. 

 
Een externe deskundige moet het rapport opstellen of de training geven. Het is vereist dat deze partij ervaring heeft met het adviseren van bedrijven over het zelf opwekken van duurzame energie, het.verduurzamen van wagenparken of laadinfrastructuur voor logistieke voertuigen. Bekijk  hier de voorwaarden. 

Subsidie aanvragen 

Aanvragen kunnen ondernemers zelf voorbereiden en indienen via het subsidieportaal. Hiervoor is eHerkenning nodig.

Logistiek makelaars

Wilt u ook bijdragen aan schoon goederenvervoer over de weg? Maak dan een afspraak met de logistiek makelaar in uw regio voor een gratis adviesgesprek of hulp bij de subsidieaanvraag.