Gedeputeerde Vreugdenhil bezoekt het Aanloophuis in Arnhem

Op woensdag 21 februari 2024 ging gedeputeerde Dirk Vreugdenhil langs bij het Aanloophuis in Arnhem. Dit is een initiatief van Stichting Zij=Wij, oorspronkelijk een welzijnsorganisatie. Deze stichting wordt ondersteund door gemeente Arnhem.
Gepubliceerd op: 22-februari-2024

De stichting geeft niet alleen welzijnshulp, maar brengt ook stadsbewoners met verschillende achtergronden en leeftijden met elkaar in contact via activiteiten.

Doorbreken van de eenzaamheid

Tijdens dit werkbezoek kreeg de gedeputeerde uitleg over alles wat het Aanloophuis organiseert. Zij richten zich onder andere op het verbeteren van het welzijn van de betrokkenen, doorbreken van isolement en eenzaamheid. Er worden workshops georganiseerd op het gebied van sport, cultuur, recreatie, onderwijs, religie en psychologie. Gedeputeerde Vreugdenhil was onder de indruk van de familie sfeer die er hing en de kracht van de oprichter van Stichting Zij=Wij.

 

Leefbaarheid vergroten

Provincie Gelderland ondersteunt acties die de leefbaarheid in dorpen en wijken vergroten. Dat doen we bijvoorbeeld via de regeling ‘Verbind je buurt!’ en de ‘Wijken- en Dorpendeals’. Heeft u een goed idee waarmee u de verbinding in uw dorp of wijk wilt vergroten? Misschien kunnen wij u op weg helpen, kijk op deze pagina voor meer informatie.