Cohousing in de Coehoornstraat

In oktober start de bouw van het nieuwe wooncomplex aan de Coehoornstraat in Arnhem. Hier komen 32 koopappartementen, gemeenschappelijke ruimtes, een parkeervoorziening en creatieve werkplekken. Met steun van provincie Gelderland.
Gepubliceerd op: 7-november-2023

Dit is een nieuwsbericht van april 2023.


Woondroom die uitkomt

Gedeputeerde Peter Kerris: "Fantastisch om te zien hoe een groep bewoners van alle leeftijden de handen ineen slaat om hun woondroom uit te laten komen."

Samen aan de slag

Het wooncomplex is een initiatief van de vereniging Cohousing Arnhem. Gemeente Arnhem heeft de locatie beschikbaar gesteld voor een collectief particulier opdrachtgeverschap. Hierbij treedt een groep particulieren op als opdrachtgever om er zelf te gaan wonen. De locatie is in 2020 gegund aan het Cohousing. De bewoners zijn samen aan de slag gegaan met de uitwerking van de bouwplannen.

Modern naoberschap

Samen met procesbegeleider De Regie en Hoogte 2 Architecten ontwierpen zij een gebouw, waarin jongeren en ouderen samen wonen (naast, met en voor elkaar). Ook is er ruimte is voor gezamenlijke activiteiten met buurtbewoners. Dit noemen we modern naoberschap.

Collectieve Wooninitiatieven

Provincie Gelderland steunt dit woonproject vanuit de regeling Collectieve Wooninitiatieven en verstrekt een lening van € 150.000 aan het initiatief voor de uitvoering. De kosten van de appartementen liggen gemiddeld onder de NHG grens. 

Meer informatie: 

Impressie voorkant gebouw aan het Nieuwe Plein, © Hoogte 2 Architecten