Win € 100.000 euro om uw dorp of stad groener te maken

26-5-2021

Een ‘urban jungle’ op het Nyma terrein in Nijmegen, een hittevrij bedrijventerrein in Zutphen, een groen lint van 1,5 km door Malburgen in Arnhem: deze ‘groene icoonprojecten’ worden de komende maanden verder uitgewerkt met steun van provincie Gelderland. Iedereen kan vanaf 1 juni meedoen met de Challenge Groene Icoonprojecten. Dien uw ontwerp voor een groene stad of dorp in! De 9 beste ontwerpen krijgen € 100.000 om hun droomplannen werkelijkheid te maken.

Gedeputeerde Peter Kerris: “We hebben meer groen en minder steen nodig in onze dorpen en steden. We dagen mensen uit hun woonomgeving groener te maken. Een groene stad of dorp draagt bij aan de biodiversiteit én is beter voorbereid op het veranderende klimaat met hete zomers en natte winters.”

Groene steden en dorpen

Het gaat niet goed met de natuur in Nederland; de biodiversiteit holt achteruit. We moeten ons beter voorbereiden op de gevolgen van klimaatverandering. Droogte, hitte en hevige regenval komen steeds vaker voor. Met de Challenge Groene Icoonprojecten daagt provincie Gelderland gemeenten, ondernemers en inwoners uit om de leefomgeving groen en klimaatslim te maken.

Win € 100.000 voor jouw droomplan

Van 1 juni tot en met 29 oktober 2021 is het mogelijk om uw ontwerp in te dienen. Al deze ontwerpen maken kans op de hoofdprijs. Een onafhankelijke jury kiest de negen beste ontwerpen uit. Deze  winnaars krijgen allemaal € 100.000 om de plannen uit te voeren en hun droomproject waar te maken. De winnaars worden eind 2021 bekend gemaakt.

Voor meer info over de challenge, zie de Subsidiepagina Groene Icoonprojecten.

Terug naar nieuwsoverzicht