Hoe wilt u betrokken worden bij het Gelders Klimaatplan?

9-11-2021

Tot 15 november 2021 09.00 uur kunt u laten weten hoe u betrokken wilt worden bij aanpassingen aan het Gelders Klimaatplan. Dat kunt u doen door de vragenlijst in te vullen via www.gelderland.nl/hoegaathet of reageer op onze socialemediakanalen.

Veranderen kan en moet

De klimaatverandering heeft grote gevolgen voor onze leefomgeving en onze gezondheid. Daarom maken we internationaal afspraken zodat we de opwarming van de aarde beperken tot het aanvaardbare. Dat is niet gemakkelijk, het gaat tientallen jaren duren én raakt onze hele manier van leven. We gaan anders wonen, reizen, eten en recreëren en ontspannen. Wij hebben de nationale doelen samen met allerlei organisaties en kennisinstellingen vertaald naar wat ze voor Gelderland betekenen.

Gelders Klimaatplan

In het Gelders Klimaatplan staan de klimaatmaatregelen die we als provincie Gelderland nemen en welke maatregelen er nodig zijn ín Gelderland. Voor dat laatste moeten vooral bedrijven, organisaties én inwoners aan het werk, als ze dit nog niet doen. Voorbeelden van klimaatmaatregelen zijn:

  • elektrisch rijden
  • overschakelen van de industrie op duurzame energie
  • natuurinclusief voedsel verbouwen
  • bouwen van woningen met hout

Gelders Klimaatplan van ons allemaal

Het Gelders Klimaatplan passen we steeds aan de meest actuele cijfers, nieuwe uitvindingen en inzichten en gewijzigde omstandigheden aan. We willen u hierbij nog meer betrekken, zodat het Gelders Klimaatplan ook echt van alle Gelderlanders wordt én iedereen meedoet. Samen op weg naar een klimaatneutraal Gelderland! We horen graag van u hóe u betrokken wilt worden. 

Gelders Panel Kieskompas voert de onderzoeken uit onder een representatieve groep Gelderlanders, door het Gelderland Panel in te zetten. Meedoen kan via het panel of via socialemediakanalen van de provincie. Eerdere onderzoeken en meer informatie is te vinden op onze pagina: Denk met ons mee.

Terug naar nieuwsoverzicht