Connexxion blijft vervoerder treindienst Ede-Wageningen/Amersfoort Centraal

3-11-2021

Connexxion blijft tot december 2023 de treindienst Amersfoort Centraal/Ede-Wageningen rijden. De treindienst blijft hetzelfde, ondanks dat er nu 30% minder reizigers zijn door de Covid-19 pandemie.

Jan van der Meer, gedeputeerde openbaar vervoer:  “We hebben de financiering van de treindienst nu anders geregeld. Hierdoor kunnen we de dienstregeling op het oude peil houden. Dat vinden we belangrijk. Zeker nu de reizigers sneller in het openbaar vervoer terugkeren dan verwacht. De regio Foodvalley blijft zo goed aangesloten op Amersfoort en verder én op de regio Arnhem-Nijmegen. Ook voor het personeel is dit een plezierige uitkomst.” 

Betalen met je mobiele telefoon

Landelijk willen de vervoerders OVpay zo snel mogelijk invoeren. Hierdoor kun je met de mobiele telefoon, bankpas, smartwatch of creditcard betalen. Dit past bij het herstel van het openbaar vervoer na de Covid-19 pandemie. Connexxion stelt nu voor om OVpay ook op de Valleilijn in te voeren in 2022. De overstap op de NS trein in Amersfoort of Ede Wageningen wordt hierdoor soepeler doordat er dan 1 betaalsysteem is.

Versobering

In het programma van eisen voor de noodconcessie staan wel noodzakelijke versoberingen om de treindienst betaalbaar te houden. De modernisering van de treinstellen is bijvoorbeeld geschrapt.

Aanbesteding concessie 2023-2036

De aanbesteding van de concessie december 2023 – 2036 start rond de zomer van 2022.

Terug naar nieuwsoverzicht