N823: Neede - Eibergen

Op deze pagina vindt u alle informatie van provincie Gelderland over de N823: Neede - Eibergen.

Tussen 14 maart en 15 april 2022 is gewerkt aan de N823. De wegwerkzaamheden zijn klaar en de weg is weer open voor verkeer. 


Wat is er veranderd?

Het fietspad langs de Eibergseweg tussen Neede en Eibergen is breder gemaakt. En het fietspad is op 2 plekken tussen de bomen doorgelegd. Verder zijn de lichtmasten en armaturen langs de provinciale weg vervangen. 

Het fietspad is breder

Het tweerichtingsfietspad langs de Needseweg en Eibergseweg lag op korte afstand van de rijbaan en het was 2 meter breed. Daar waar mogelijk, is het fietspad nu een stuk breder, tot maximaal 3 meter. Hiervoor is geen asfalt gebruikt maar grasbetontegels. Zo kunnen kabels en leidingen in de grond blijven liggen. De tegels hebben een vlakke bovenkant en zijn daarmee een veilige oplossing voor de gebruikers van het fietspad. Fietsoversteken en inritten zijn ook aangepast. 

De bomen zijn blijven staan

Op 2 plekken slingerde het fietspad om een paar bomen heen. Deze ‘slinger’ is nu verdwenen. Er is een nieuw stukje fietspad aangelegd, tussen de bomen door. Dit nieuwe stuk is gemaakt van beton. Een bewuste keuze aangezien beton de boomwortels niet beschadigd, in tegenstelling tot asfalt. Zodat de bomen gewoon doorgroeien, ondanks de aanpassingen. 

Bereikbaar Gelderland

Kijk voor actuele werkzaamheden en eventuele omleidingsroutes op de site van Bereikbaar Gelderland.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 9999.