N322: Fietstunnel

Provincies Gelderland, Noord-Brabant, gemeenten Zaltbommel, Maasdriel en ’s-Hertogenbosch en de Fietsersbond werken aan een hoogwaardige fietsroute tussen Zaltbommel – ’s-Hertogenbosch. Om de verkeerssituatie voor fietsers te verbeteren, leggen we een fietstunnel aan op de N322 bij Zaltbommel.

Tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch komt een hoogwaardige fietsroute, de F2. Hiervoor komt op de N322 Gameren – Rossum ter hoogte van de Van Heemstraweg bij Zaltbommel een fietstunnel. Op deze wijze kunnen fietsers zonder om te rijden de provinciale weg veilig en snel passeren. Voor deze aanpassing moeten we sloten omleggen en kabels en leidingen in de grond te verleggen.

Wijziging bestemmingsplan 

Om de fietstunnel aan te kunnen leggen, is het noodzakelijk het bestemmingsplan te wijzigen. Samen met de gemeente Zaltbommel hebben we gewerkt aan de wijziging. Het ontwerpbestemmingsplan met zaaknummer 2023-1223913 was  van 23 maart tot en met woensdag 3 mei 2023 in  te zien op de pagina van gemeente Zaltbommel. Op het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend. Het bestemmingsplan heeft ter besluitvorming in juli 2023 bij de gemeenteraad van Zaltbommel gelegen en is nu defintief.  

Planning

Wanneer?Wat?

Voorjaar 2023

Presentatie ontwerp en aanpassen bestemmingsplan

Najaar 2023

Selectie aannemer

2024

Voorbereiding aannemer

Zomer 2025

Fietstunnel klaar voor gebruik

Inloopbijeenkomst

Op maandag 17 april 2023 organiseerden wij een inloopbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst gaven wij een toelichting op het ontwerp van de fietstunnel en hoe het fietspad wordt ingepast in de omgeving aan aanwonenden en belangstellenden. Zij konden onze plannen bekijken en daar vragen over stellen aan onze medewerkers en gemeente Zaltbommel.

Regionale samenwerking

De gemeenten Zaltbommel, Maasdriel en ’s-Hertogenbosch en provincies Gelderland en Noord-Brabant ontwikkelen samen met de fietsersbond de hoogwaardige fietsroute F2. Deze maakt de fietstocht tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch sneller en veiliger en wordt daarmee een aantrekkelijk alternatief voor de automobilist die op dit traject over de A2 rijdt. De 3 gemeenten zorgen voor de fietsroute. Provincie Gelderland legt de tunnel bij Zaltbommel aan. Kijk voor een impressie van de fietsroute.

Bereikbaar Gelderland

Kijk voor actuele werkzaamheden en eventuele omleidingsroutes op de site van Bereikbaar Gelderland.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 9999.