N310: Koningsweg

We voeren groot onderhoud uit aan de N310 van Papendal tot aan Otterlo. Bij het deel van de N310 in de gemeente Arnhem willen we ook de historische laanstructuur herstellen.

Werkzaamheden 2020

In oktober 2020 hebben we onderhoud uitgevoerd aan de N310 tussen Otterlo en de kruising Koningsweg (N310/N311) bij de Pitstop. We hebben het asfalt vervangen, een fietsoversteek met plateau gemaakt ter hoogte van begraafplaats Heidepol en de bushaltes bij huize Jeekel weggehaald. Keolis stopt tot eind december 2020 bij deze haltes, daarna vervalt de stop.

Laanstructuur herstellen

Langs de N310 en de N311 staan bomenlanen. Wij willen deze lanen graag behouden. Een deel van de laanbomen is inmiddels vervangen door jonge bomen (met name langs de N311). Veel laanbomen worden de komende jaren slechter. Op sommige plekken is al 60% uitgevallen en gekapt. De komende jaren willen we daarom de overige bomen kappen en nieuwe bomen aanplanten. We zijn van plan de nieuwe bomen op een grotere afstand van de weg plaatsen.

De jonge bomen hebben voldoende licht nodig om te groeien, daarom willen we ook een deel van de bospassages naast de weg kappen. Zo krijgen de jonge bomen de kans om te groeien en verjongt het bos aan de randen. Jonge bomen hebben veel tijd nodig om te groeien tot een volwaardige boom. Daarom zijn we van plan de bomenlanen in verschillende fasen te herstellen. Zo willen we een kaalslag voorkomen. Toch zal het even duren voor de nieuwe bomen in de laan een redelijk formaat hebben.

Fietspad verleggen

Langs de N310 van Papendal tot de kruising met de N311 Koningsweg ligt aan beide zijden van de weg een fietspad. Er zijn een aantal delen waar onvoldoende ruimte is tussen rijbaan, nieuwe bomenlaan en het fietspad. Op die plaatsen zijn we van plan het fietspad te verleggen. Zo willen we voldoende ruimte maken voor de nieuwe bomenlaan en de verkeersveiligheid vergroten. Het nieuwe fietspad kan dan 2,5 meter breed worden.

Verlagen maximumsnelheid

We hebben de maximumsnelheid tussen de fietsoversteek bij begraafplaats Heidepol en de kruising N310/N311 (bij de pitstop) verlaagd naar 60 km/u. Wij zijn van plan dit ook te doen op het deel tussen de kruising N310/N311 (bij de Pitstop) en de kruising bij de N224 (hotel van de Valk West- end). We verlagen de maximum snelheid als we de laanstructuur herstellen. Op de rest van de N310, vanaf de Harderwijkerweg richting Otterlo blijft de snelheid 80 km/u.

Bereikbaar Gelderland

Kijk voor actuele werkzaamheden en eventuele omleidingsroutes op de site van Bereikbaar Gelderland.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 9999.