N309: Epe/kruispunt De Meent

Op deze pagina leest u alles over de plannen om het kruispunt N309/De Meent aan te passen. Nieuwsgierig hoe dit proces verloopt? Of benieuwd naar sfeerimpressies van het nieuwe kruispunt? Lees dan even verder.

Samen met gemeente Epe en het bedrijf VMI zijn afspraken gemaakt. Deze gaan over de uitbreiding van VMI en de ontsluiting van het buitengebied rondom buurtschap Zuuk. Er zijn daarom plannen om het kruispunt N309/De Meent bij Epe uit te breiden, en hier openbaar vervoer-voorzieningen aan te leggen.

Aanpassing kruispunt

We willen het kruispunt N309/De Meent aanpassen: van een driearmig kruispunt met rotonde, naar een vierarmig kruispunt met verkeerslichten en bushaltes. De vierde arm wordt een nieuwe, gemeentelijke verbindingsweg tussen de provinciale N309 en de gemeentelijke Ledderweg. We leggen deze weg aan voor de gemeente. 

Voor de aanpassing van het kruispunt is het noodzakelijk om circa 45 bomen langs de N309 te kappen. Dit gaan we compenseren door nieuwe bomen aan te planten, langs het aangepaste kruispunt en de nieuwe verbindingsweg. Daarvoor stelden wij in overleg met de gemeente een landschapsplan (PDF 14 MB) op. Hoe dat plan in de praktijk vorm krijgt, ziet u in deze impressies (PDF 60,4 MB)

Bestemmingsplan

Om de aanpassingen aan het kruispunt uit te kunnen voeren, is het noodzakelijk om het bestemmingsplan te wijzingen. De gemeente Epe stelde dit gewijzigde bestemmingsplan op 29 mei 2020 definitief vast. Vanaf 9 juli 2020 lag het plan 6 weken ter inzage. In die periode is er beroep aangetekend. Gemeente en provincie wachten nu op een uitspraak van de Raad van State. 

Vragen N309

Voor meer informatie over het hele plan kunt u contact opnemen met de gemeente Epe of op telefoonnummer: (0578) 14 0578.

Bereikbaar Gelderland

Kijk voor actuele werkzaamheden en eventuele omleidingsroutes op de site van Bereikbaar Gelderland.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 9999.