Legionellabacteriën gevonden

Zwembadwater kan legionella bevatten: een voor de mens gevaarlijke bacterie. De legionellabacterie kan een ernstige longontsteking veroorzaken die ook wel veteranenziekte wordt genoemd. Wanneer legionellabacteriën zijn aangetroffen in het badwater moet u ons daarvan onmiddellijk op de hoogte stellen.
Laatst gewijzigd op: 11-april-2024
Wetgeving:
Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden
Besluit hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden

Als u een publiek zwembad heeft, bent u verplicht om een risicoanalyse uit te voeren om een legionellabesmetting bij de zwembadbezoekers te voorkomen. Blijkt uit die analyse dat er risicopunten zijn, dan moeten deze elk halfjaar worden getest op legionellabacteriën. Wanneer legionellabacteriën zijn aangetroffen in het badwater, moet u ons daar onmiddellijk van op de hoogte stellen.

Procedure

Melding doen

Via de knop hieronder komt u bij het Omgevingsloket om een melding te doen.
Sinds 1 januari 2024 is er 1 wet die van alles regelt voor de ruimte waarin we wonen, werken en leven: de Omgevingswet. Wilt u hier meer over weten?

Inloggen met DigiD, eHerkenning of eIDAS

Lees meer over deze manier van inloggen, het portaal Mijn Gelderland en krijgt u antwoord op uw meest gestelde vragen.

Wijziging contactgegevens doorgeven

Met het formulier Wijzigingen van contactpersoon, tenaamstelling vergunning en/of adresgegevens kunt u wijzigingen aan ons doorgeven.

Heeft u vragen?

Stel uw vraag via het vragenformulier. Of bel ons op nummer: 026 359 9999. Hier kunt u ook terecht wanneer het u niet lukt om een aanvraag digitaal op te sturen: u kunt deze dan per post sturen.